(© Star sport)
(© Star sport)

Venecija dobila Kabokla na sudu, sad traži da se poništi ugovor sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 12:53

Iz tabora crno-belih uveravaju da razloga za bojazan nema

Dobio je Partizan Mozzart Bet u liku Bruna Kabokla snažno oružje pod košem. Pride, i u realizaciji. Partije Brazilca predstavljaju pravo osveženje za ekipu Željka Obradovića u odnosu na problem na centarskim pozicijama s početka sezone, ali su crno-beli nenadano suočeni sa jednim. Doduše, administativnim.

Prema informacijama iz Italije, Venecija, za koju je Kaboklo ranije igrao, dobila je spor pred Arbitražnim sudom tamošnje Serije A. To telo je prihvatilo žalbu kluba povodom letošnje odluke Bruna da napusti Veneciju i pređe u Beograd, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u njegovoj prethodnoj sredini i predstavljalo povod da se pomenuta žalba sastavi.

Izabrane vesti

Sud je odlučio da Kaboklo mora da plati troškove arbitaže i sa te strane izgleda kao pobednik u slučaju koji datira mesecima. Lokalni novinar Alesandro Luiđi Mađi, ujedno saradnik Sportanda, dodaje da će se slučaj u naredno koraku prebaciti pred Apelcioni odbor FIBA, pošto je prema njegovim saznanjima Venecija tražila da centralno telo kontinentalne košarke poništi raniju odluku kojom se dozvoljava Brunu Kaboklu da pređe među crno-bele i bude regostrovan za srpskog predstavnika u Evroligi.

To jeste pravno utemeljeno, ali prema informacijama kojima raspolaže Mozzart Sport, razloga za strah u Humskoj 1 - nema. Još kad je Bruno Kaboklo stigao u Humsku precizirano je da je njegov ugovor „čist“ i da će FIBA samo potvrditi da nesmetano može da nastavi da igra za tim Željka Obradovića, jer pomenuti organ neće poništiti registraciju.

Naravno, u međuvremenu igrač zaista mora da plati Veneciji troškove arbitrtaže, ali to su već odnosi Bruna Kabokla i Italijana.

U međuvremenu, malo birokratije...

Venecija sa zadovoljstvom konstatuje da je Odbor za mirenje i arbitražu Serije A prihvatio žalbu protiv Bruna Kabokla posle odbijanja igrača da poštuje svoje ugovorne obaveze. Odbor je u odluci potvrdio važne principe, među kojima je valjanost ugovora, koji su strane potpisale pre nego što je federalni obrazac bio dostupan, uz obostrano opredeljenje da se ugovor ozvaniči obrascima koje propisuje Liga, nastavljajući sa naknadnom registracijom. Kao dodatna potvrda potpunog prihvatanja zahteva koje je predložila Venecija, igrač je osuđen da plati pune troškove arbitraže i pravne troškove kluba. Time je priznata ispravnost postupaka kluba i pre svega nastavak ugovorne obaveze, koja i dalje obavezuje igrača da ozvaniči preuzete obaveze i zasnuje sportski radni odnos u skladu sa odredbama zakona i kolektivnog ugovora. Slučaj se sada nastavlja pred Žalbenim većem FIBA, na koje je klub apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i registraciju Partizanu uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor između Kabokla i Venecije“, ističe Venecija u saopštenju za javnost.


tagovi

Partizan Mozzart BetBruno KabokloKK VenecijaFIBA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara