Saša Vezenkov (©MN Press)
Saša Vezenkov (©MN Press)

Vezenkov peti put MVP kola, stao rame uz rame sa Turkdžanom, Parkerom, De Koloom i Larkinom

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 16:54

Samo pet igrača osvajalo pet puta u jednoj sezoni nagradu za najkorisnijeg igrača runde

Još jedna dominantna partija donela je Saši Vezenkovu priznanje. Bugarski košarkaš je predvodio Olimpijakos do pobede nad Albom 93:60 sa 40 indeksnih poena i po peti put u tekućoj sezoni poneo zvanje MVP-a 24. kola.

Postigao je 28 poena, uz 13 skokova, na to dodao i po jednu asistenciju i ukradenu loptu i šutirao sjajnih 6/7 za dva, 4/6 za tri i 4/5 sa linije penala.

Izabrane vesti

Postao je tek peti igrač sa pet priznanja MVP-a runde u jednoj sezoni. Pre njega je to pošlo za rukom Mirsadu Turkdžanu u dresu Montepaskija (2002/03), Entoniju Parkeru u bojama Makabija (2004/04), Nandu De Kolou dok je branio boje moskovskog CSKA (2016/17) i Efesovom Šejnu Larkinu (2019/20).

Turkdžan je u pomenutoj sezoni osvojio šest priznanja, koliko je imao i Larkin. Dakle, u poslednjih 10 rundi Vezenkov ima priliku da postavi rekord Evrolige, ako dva puta bude proglašen igračem kola.

Drugu najbolju partiju u 24. rundi pružio je Vejd Boldvin iz Makabija, ali sa 39 indeksnih poena nije uspeo da sruši Crvenu zvezdu (38 poena).

Kris Džons iz Valensije je bio junak u trijumfu nad Panatinaikosom. Držao je španski tim u igri tokom poslednjih par minuta, a onda sa zvukom sirene srušio PAO i sakupio 24 poena, kao i treći najbolji indeks u nedelji - 33.

Arturas Gudaitis je u istoj utakmici imao 32 indeksna poena sa dabl-dablom od 23 poena i 10 skokova, dok su na deobi petog mesta Paris Li iz redova Zelenih i Edgaras Ulanovas iz Žalgirisa sa po 26 indeksnih poena. Li je upisao rekordnih 25 poena u porazu od Valensije, uz sedam asistencija, dok je Ulanovas u bitnom trijumfu nad Baskonijom brojao do 16, uz po pet skokova i asistencija.


tagovi

Saša Vezenkov

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara