Rihards Lomaž (Screenshot - twitter.com/VirtusSegafredo)
Rihards Lomaž (Screenshot - twitter.com/VirtusSegafredo)

Virtus srušio Partizan u Beogradu i popeo se na drugo mesto Evrolige, pa se pojačao

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.12.23. | 14:20

Rihards Lomaž potpisao za ekipu Luke Bankija

Sjajno igra Virtus Bolonja ove sezone. Odlično je Luka Banki posložio ekipu, izvlači najbolje od igrača i rezultati su izvanredni. Ko je očekivao da će na polusezoni Bjankoneri biti drugi na tabeli Evrolige? Sa učinkom 12-5 gledaju u leđa samo neprikosnovenom madridskom Realu, a sinoć su postali drugi tim koji je na evro-sceni slavio pred navijačima Partizan Mozzart Beta, posle Barselone.

Kao nagradu za sjajne rezultate, Banki je dobio i poklon. Zvanično je potvrđeno da je ugovor sa italijanskim timom do kraja sezone potpisao letonski reprezentativac Rihards Lomaž.

Izabrane vesti

Pojačanje po ukusu trener iz više razloga. Imali su odličnu saradnju u Letoniji, s obzirom da je sjajni šuter bio jedan od najboljih igrača ove baltičke selekcije tokom istorijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Bio bi nesumnjivo bitan šraf i na planetarnoj smotri, da nije doživeo povredu.

Na sajtu Virtusa podsećaju i na partiju koju je Lomaž pružio na startu kvalifikacionog ciklusa, kada je reprezentaciji Srbije, koju je tada prevodio Miloš Teodosić, ubacio 33 poena.

Ovaj 27-godišnji bek je sezonu počeo u Turskoj, gde je u dresu Merkezefendija imao odlične brojke: 14,7 poena, 2,7 skokova i 2,3 asistencije. Tako u pravoj formi stiže da pomogne Virtusu da nastavi sa sjajnim rezultatima.

Ima iskustva i iz Evrolige, gde je igrao u dresu francuskog Asvela i zabeležio 33 nastupa. Pre tima iz Vilerbana igrao je u domovini, a posle je branio i boje Getingena, Saragose i Oldenburga.


tagovi

Virtus BolonjaRihards LomažKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara