Vodeća trojka ACB bez milosti, Buker išao do 38

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.19. | 21:30

Mursija savladala Saragosu

Vodeća trojka ACB lige nastavila je da niže pobede i cementira prednost domaćeg terena u plej-ofu. Barselona je laganim trijumfom protiv Estudijantesa rezultatom 90:76 održao minimalnu razliku u odnosu na drugoplasirani Real i dve pobede više naspram trećeplasirane Baskonije.

Katalonskog giganta do pobede je vodio Ante Tomić sa 18 poena, dok ga je Kajl Kjurik ispratio sa 15 poena. Đan Klavel bio je najefikasniji igrač gostiju sa 18 poena, dok je Alesandro Đentile dopisao 16 poena (8/15 iz igre).

Izabrane vesti

Utakmica je počela u pomalo iznenađujućem ritmu, pošto je domaćin posle deset minuta igre uspeo da postigne samo 10 poena i ostao je na 12 poena zaostatka. Sve se, ipak, okrenulo u naredna dva perioda, kada je Barsa ubacila tačno 60, a rival iz Madrida 37 poena. U poslednjoj deonici domaćin nije padao ispod dvocifrene razlike, pa je s mirom završio susret.

Real je kao domaćin razbio Manresu sa 91:57, a Pablo Laso je minutažu uspeo da rasporedi tako da vodeći igrači ne budu mnogo istrošeni pred sedmicu s duplim evroligaškim programom.  

Tako je Santi Justa predvodio Realovu listu strelaca sa 17 poena, dok je povratnik Trej Tompkins ubacio 13, a Džejsi Kerol 12 poena. Erik Marfi bio je najefikasniji kod gostiju sa svega devet poena.

Za razliku od meča u Barseloni, Real je Manresi pokazao gde joj je mesto već nakon prve četvrtine, koja je završena rezultatom 29:13. Pao je aktuelni evropski šampion malo u drugom kvartalu, ali je u nastavku potpuno nadigrao protivnika i treći period završio sa rezultatom 23:6. Bio je to dovoljan znak da će se susret završiti baš ovako.

Baskonija je u dvorani Fernando Buesa slomio Tenerife sa 85:68 i zadržao pritisak na španskim velikanima. Ševon Šilds bio je raspoložen sa 17 poena, dok je Darun Hilijard ubacio 15 poena, uz pet asistencija i četiri skoka. Tim Abromaitis bio je najefikasniji igrač utakmice sa 20 poena.

Mursija je u susretu s NBA rezultatom 116:94 pobedio Saragosu uz čak 38 poena (12/16 iz igre) Askije Bukera. Luka Mitrović je pobedi doprineo sa sedam poena, osam skokova i sedam asistencija. Kod Mursije Dino Radončić imao je 14 poena i pet skokova.

Foto: Star Sport


tagovi

Real MadridBaskonijaLuka MitrovićAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara