Volden za MOZZART Sport: Biće to pravi rat, prava bitka…

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.02.20. | 09:35

Plejmejker crno-belih o predstojećem večitom derbiju koji se igra večeras od 18 časova

Partizan je u nizu strašno teških i bitnih utakmica, a teško da ijedna može biti i teža i bitnija od večitog derbija protiv Crvene zvezde (18h, dvorana Aleksandar Nikolić). Imaće crno-beli veliku šansu da eventualnim trijumfom dođu do pobede koja bi ih dodatno približila prvoj poziciji na kraju regularnog dela.

Kako kaže Kori Volden, čeka nas pravi “košarkaški rat”.

Izabrane vesti

Imaće crno-beli problem iz više uglova, a najveći je što već prekosutra igraju na gostovanju Virtusu u Bolonji veoma bitan duel kada je plasman u četvrtfinale Evrokupa u pitanju. Moraće Andrea Trinkijeri da pronađe pravi način kako da odigra derbi, a da njegov tim bude spreman i za Virtus. Da istovremeno sedi na dve stolice.

To će biti Trinkijerijev zadatak, a Partizanov će biti veoma bitan u odbrani, posebno spoljne linije Crvene zvezde gde je Lorenzo Braun potpomognut Kevinom Panterom. Razgovarali smo sa Voldenom pred ovaj meč, a očigledno je da kod njega neće nedostajati motivacije.
Biće to pravi rat, prava bitka. Ulazimo u tu utakmicu sa dobrim nizom u ABA ligi i pobeda na tom susretu bi nas stavila u izuzetno dobru poziciju. Ali bez obzira na to, ponavljam, biće pravi rat. Biće to derbi kakav svi uostalom i očekuju“, kaže Volden za MOZZART Sport.

Već je Volden dovoljno dugo u Srbiji i u Partizanu da može da sagleda značaj derbije.
Igrao sam ranije tokom sezone u derbiju. To je za sada moje jedino iskustvo, a mogu da vidim po načinu na koji ljudi pričaju o tome koliko je ljudima u Beogradu sve ovo važno. Razumem koliko sve to znači“, samopouzdan je plej Partizana.

Kada je dolazio u Partizan, mogao je Volden da čuje različite priče o večitom derbiju. Imao je priliku i da ga igra već ove sezone protiv Zvezde. Tada su crno-beli slavili u Areni pred svojim navijačima.
Biće ovo moja druga utakmica, ali jasno mi je koliko je važno. Tu sam za svoje saigrače, biće luda atmosfera, jako teška za igranje. Ali to nas tera da se skupimo, da budemo još snažniji i jedinstveniji kao ekipa“.

Odbrana je ključni faktor Partizana. Tako je bilo i protiv Darušafake koja je dala samo 57 poena.
Osećam se dobro na terenu i srećan sam što pobeđujemo. Zapravo, to je jedina stvar koja me trenutno zanima. Dobro sam dok god igramo čvrsto i dobijamo utakmice“.

Zna Volden da će se ovoga puta igrati pred navijačima Crvene zvezde i da će atmosfera biti drugačije nego što je to bilo u prvom derbiju u sezoni.
Naravno, moraćemo da budemo fokusirani i bolji nego što smo bili kod kuće. Imamo cilj ka kojem stremimo. I tamo će biti teška atmosfera, imaju neke zaista fantastične navijače. Kada bude došlo vreme da se isprsimo, bićemo spremni“.

Partizan za sada odlično gura na oba fronta, a uskoro sledi i novi u vidu Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli drže prvu poziciju u ABA ligi, a pobedom nad Virtusom bi obezbedili prolazak u četvrtfinale.

Postavlja se pitanje - gde je limit za ovu ekipu crno-belih?
Limit je tamo dokle možeš da 'guraš'. Ako se fokusiraš i radiš stvari koje treba da radiš, kako bi se posao obavio na pravi način. Imamo posebnu grupu igrača, koja je nesebična, svi su tu jedni za druge i poseban je osećaj biti deo takvog kolektiva. Kada god si u takvom okruženju, želiš da iskoristiš sve maksimalno“, kaže Volden.

I možda to najbolje ilustruje kroz sledeću rečenicu…
Kao igrač tokom karijere nemaš priliku da se često ovako osećaš. Kada se susretneš sa tim, moraš da izvadiš maksimum iz toga. Samo jednom ili dva puta se tako osećaš. Možeš da osetiš tu energiju“, zaključuje Volden.

Volden ove sezone u proseku provodi 20 minuta na parketu u ABA ligi i za to vreme postiže 9,1 poen i ima 1,4 asistenciju uz tri i po skoka što je vrlo dobro za niskog igrača.

Videćemo kako će se večeras snaći protiv Brauna, Pantera, Lazića, Dobrića i ostalih spoljnih igrača Crvene zvezde. U prvom ovosezonskom derbiju zaustavio se na 13 poena i sedam skokova.

FOTO: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara