Nejt Volters (Screenshot - Youtube.com)
Nejt Volters (Screenshot - Youtube.com)

Volters: Oduvek sam želeo da igram za Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 16:32

Amerikanac minulog vikenda debitovao za Zelene u grčkom prvenstvu

Posle drugog uspešnog mandata u Crvenoj zvezdi Nejt Volters je odlučio da nastavi saradnju sa Dejanom Radonjićem i preselio se u Panatinaikos. Povreda ga je sprečila da počne sezonu na vreme, pa je debi upisao minulog vikenda u pobedi nad Jonikosom.

Očekuje se da do kraja sedmice zaigra u zelenom dresu i na evrosceni, protiv Makabija u Tel Avivu (četvrtak, 20.05). U razgovoru za Eurohups je izneo utiske posle prvog nastupa u novim bojama.

Izabrane vesti

"Jasno, Panatinaikos je veoma dobar klub, sa velikom istorijom, dobrim navijačima. Ovde sam oduvek želeo da igram", priča Volters.

Daće sve od sebe da pomogne timu koji nije najbolje počeo sezonu (1-3 u EL, 2-1 u Grčkoj).

"Uvek postoji pritisak, gde god da igrate. Daću sve od sebe da pomognem timu. Imamo dobru grupu momaka i svi moramo da odradimo svoj deo posla kako bi tim pobeđivao".

Nezaobilazna tema bio je i Janis Adetokunbo, sa kojim je igrao u Milvokiju.

"Imao je 18 godina tada, još je učio engleski. Ipak, imao je sjajnu radnu etiku, pa je bilo i tad jasno da će biti poseban".

Da li razmišlja o povratku u NBA?

"Imam 31 godinu, tako da ne znam koliko godina mi je ostalo a-ha-ha. Uživam ovde, imao sam dobro iskustvo, igrao pred sjajnim navijačima, u neverovatnim atmosferama. Evroliga je veoma kvalitetna i uživao sam tokom vremena koje sam proveo ovde".

Mnogo se govori o razlikama između evropske i NBA košarke. Na tu temu su govorili i Luka Dončić, Janis Adetokunbo, Nikola Jokić... Svoj sud dao je i Volters.

"Više je prostora u NBA za prodore, dodavanja, tako da je nešto jednostavnije postizati poene nego u Evropi. Ovde svaka utakmica ima veći značaj, pa tako i nešto veći intenzitet u odbrani. Svaki meč je kao u NBA plej-ofu".

Ima poruku i za navijače Panatinaikosa.

"Voleo bi da me pamte kao vrednog radnika, dobrog plejmejkera koji se trudio da čini ljude oko sebe boljim, davao maksimum na svakom susretu", zaključio je Nejt Volters.



tagovi

Nejt VoltersKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara