Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)
Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)

Vratio se Ponitka, ali Panatinaikos nastavio da posrće: Poraz od Spanulisovog Peristerija pred duel sa Partizan Mozzart Betom

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 17:15

Teško će Zeleni išta izvući iz tekuće sezone

Panatinaikos je odavno ispao iz borbe za plej-of Evrolige, ako je u bilo kom trenutku ove sezone u njoj i bio. A ne cvetaju mu ruže ni u grčkom prvenstvu. Okončao je ligaški deo kao drugi, ali sa šest poraza. Sada je, pred gostovanje u Beogradu ekipi Partizan Mozzart Beta u poslednjem kolu Evrolige, izgubio od Peristerija 96:89 i tako stavio tačku na prvu fazu takmičenja. U plej-ofu će najpre igrati protiv Kolososa.

PAO je pretrpeo šesti poraz, a sa 16-6 je ostvario najgori učinak u domaćem prvenstvu još od 1997. godine.

Izabrane vesti

Nije ekipi Kristosa Serelisa pomogao ni povratak Mateuša Ponitke u tim. Teško mogu da pronađu opravdanje na još jedan neuspeh u ligaškom delu takmičenja, a posebno za 96 primljenih poena. Činjenica je da je sastavu Vasilisa Spanulisa pobeda značila više, jer se borio za treće mesto, ali ako ovako nastavi, timu iz Atine se ne piše dobro pred početak doigravanja u Grčkoj, što mu je poslednja prilika da izvuče išta iz tekuće sezone.

Peristeri je predvodio bivši igrač Zelenih Markus Denmon sa 22 poena, osam skokova i pet asistencija. Iskusni Jan Hamer je dodao 17 poena, dok je Silvan Fransisko brojao do 15. Leonidas Kaselakis je ubacio 11 poena, a dvocifren je sa 10 bio i Aleksa Radanov. Srpski košarkaš je ubeležio i šest skokova, kao i tri asistencije za 23 i kusur minuta na parketu.

Paris Li je postigao čak 30 poena za Serelisov sastav, Dvejn Bejkon je dodao 15, dok je Dimitris Agravanis postigao samo poen manje. Dvocifren je sa 11 poena bio još Arturas Gudaitis.

U timu nije bilo povređenih Nejta Voltersa i Lefterisa Mancukasa, kao ni Meta Tomasa koji nije registrovan za domaće prvenstvo, ali će moći da pomogne ekipi protiv Partizana u Beogradu (petak, 20.30).

Crno-beli bi mogli i do petog mesta, a više o svim kalkulacijama pred 34. rundu elitnog takmičenja možete pročitati OVDE.

PLEJ-OF GRČKOG PRVENSTVA

(1) Olimpijakos - Aris (8)

(2) Panatinaikos - Kolosos (7)

(3) Peristeri - AEK (6)

(4) PAOK - Promietas (5)



tagovi

KK PanatinaikosPeristeriMateuš PonitkaParis LiVasilis SpanulisAleksa RadanovGrčka 1

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara