Kevin Panter (© KK Partizan Mozzart Bet)
Kevin Panter (© KK Partizan Mozzart Bet)

Vreme je da neko najzad zaustavi srpskog košarkaškog dželata - Albu

Vreme čitanja: 5min | čet. 02.03.23. | 09:21

Nemci su samo jednom izgubili u Beogradu i to sada već davne 2015. godine

Decenijama je građen imidž vatrenog košarkaškog terena u Beogradu. Tradiciju u ovom veku započeo je Partizan Mozzart Bet, nastavila je Crvena zvezda, a sada oba večita rivala oduševljavaju čitavu Evropu neverovatnim atmosferama u kojima padaju najveći klubovi Starog kontineta. Ali ne i Alba iz Berlina.

Nemački predstavnik nikada nije bio impresioniran atmosferom niti srpskim predstavnicima, a da li Albatrosi imaju neki tajni recept kada igraju protiv naših klubova? Pa... definitivno tako izgleda. Niko tokom godina nije zadavao probleme Zvezdi kao Alba, a i crno-beli su se proveli kao bosi po trnju u Berlinu. Kada se sve sabere i oduzme, klub iz Berlina je odigrao 11 mečeva Evrolige protiv naših klubova i zabeležio je čak devet pobeda. Naravno, najveći deo protiv Crvene zvezde sa kojom je odigrala 10 mečeva, ali i onaj jedan protiv Partizana je pokazatelj kako uvek igraju najbolju košarku baš protiv naših timova. E pa, vreme je da tome dođe kraj. Izabranici Željka Obradovića večeras od 21 čas imaju imperativ pobede, moraju da nadigraju poslednjeplasirani tim elitnog takmičenja u prepunoj Štark areni.

Izabrane vesti

Da crno-beli imaju odakle da izvuku pouke, tu nema dileme. Povratnički meč Partizan Mozzart Beta u Evroligu je bio baš u Berlinu ove sezone. Upisan je izuzetno težak poraz. Alba je slavila sa 100:84.

"Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bio loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih", kaže Željko Obradović.

Čak nije ni potrebno da crno-beli idu toliko daleko u prošlost. Alba je i prošle nedelje bila u Beogradu i po dobrom starom običaju, došla je do pobede. Zvezda jednostavno nije imala odgovor na igru Nemaca u poslednjoj deonici.

"Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju. Ritam im daju plejmejkeri koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220 centimetara koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige", dodao je Obradović

Pogled na tabeli i raspored kaže jednu jasnu stvar - Alba mora da padne na početku paklenog rasporeda u martu gde će u Beograd još doći Real Madrid, Barselona i Olimpijakos, a pre toga sledi turneja u Italiji protiv Olimpije Milano i Virtus Bolonje. Upravo zato svi u crno-belom će morati da odigraju na visokom nivou, a prvi među njima Kevin Panter.

"Oni će doći spremni da odigraju dobru utakmicu. Njihov učinak na tabeli ne svedoči o tome koliko su dobar tim. Moramo na meč doći spremni za sve što su pripremili. Alba nas je ubedljivo savladala u prvom meču sezone, tako da će nam to sigurno biti dodatna motivacija. U prošlom kolu su pobedili u Beogradu i sada se vraćaju sa željom da ponove taj uspeh. Ponavljam, moramo biti spremni", istakao je kapiten Partizan Mozzart Beta. 

Dosta se očekuje i od mladog Jama Madara koji je u prošlom kolu odigrao sjajno protiv Fenerbahčea kada je ubacio 15 poena, ali crno-beli nisu došli do pobede.

"Dobro je da igramo pred našim navijačima. Biće teško igrati, pošto smo izgubili prošlu utakmicu. Gledali smo ih, igraju malo drugačije od svih ostalih timova u Evroligi. Moramo da se spremimo na najbolji način i da budemo spremni za veliku borbu. Znamo da nema lakih utakmica u Evroligi. Nema veze što su poslednji na tabeli, i dalje imaju talenta i mogu da nam naude. Treba da budemo spremni da odgovorimo na sve čime mogu da nas napadnu. Moramo da dobijemo ovu utakmicu. Moramo da pobedimo, jedva čekamo ovu važnu utakmicu", kaže Madar..

Ekipa ulazi u ovaj meč posle dva vezana poraza. Prvo od Crvene zvezde u Kupu Koraća, a onda i od već pomenutog Fenerbahčea.

"Ja mislim da smo protiv Fenera bolje odigrali ovde gde smo izgubili, nego tamo kad smo ih dobili. Pogodili su neke važne šuteve, ali igrali smo dobro i u poslednje vreme dobro igramo i želimo da igramo dobro do kraja sezone. Ovo je važna utakmica da bismo nastavili u istom ritmu", zaključio je Madar.

---------------

Da li će Joanis Papapetru da postigne više ili manje od 5,5 poena protiv Albe? Može li Matijas Lesor da nadmaši granicu 12,5? Kladite se u Mozzartu.

---------------

Klub iz Humske i dalje drži sve u svojim rukama. Trenutno je okupirana šesta pozicija na tabeli Evrolige sa 13 pobeda i 12 poraza. Alba je sa druge strane posle spektakularnog otvaranja sezone kada je vezala tri pobede u potpunosti pala, toliko da je zakucana na samo dno tabele gde se više i ne bori za plasman u plej-of... ali uvek nekako zaigraju najbolje baš protiv naših klubova.

"Rasterećeni smo. To je evidentno. igramo mnogo bolju košarku sada kada ne možemo da se plasiramo u plej-of. Lopta teče, niko nije u grču. Imali smo zaista puno mečeva koje smo izgubili na jednu loptu. To je iza nas. Momci su profesionalci i dolazimo na svaki meč da damo sve od sebe i pokušamo da pobedimo", rekao je trener Albe Izrael Gonzales prošle nedelje u Beogradu kada je njegova ekipa pobedila Crvenu zvezdu.

Sada su ponovo u glavnom gradu Srbije, ponovo su rasterećeni i ponovo imaju recept koji će pratiti, samo sada protivnik je Partizan.

"Očekujemo još jednom vatrenu atmosferu u Beogradu. Partizan je tim koji igra fizički dominantno sa trenerom koji je izvanredan. Imaju svoje kvalitete i to se vidi po njihovom samopouzdanju. Mi moramo da budemo agresivni od samog starta ako želimo pobedu", dodao je trener gostiju.

MARTOVSKI PROGRAM U EVROLIGI ZA PARTIZAN MOZZART BET

Partizan Mozzart Bet - Alba (2. mart )

Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet (7. mart)

Olimpija Milano - Partizan Mozzart Bet (9. mart)

Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet (16. mart)

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos (24. mart)

Partizan Mozzart Bet - Barselona (28. mart)

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid (31. mart)

EVROLIGA

Četvrtak

19.00 (1,15) Barselona (20,00) Žalgiris (6,00)

19.00 (1,90) Bajern (13,5) Crvena zvezda (2,05)

20.00 (2,70) Panatinaikos (14,5) Efes (1,55)

21.00 (1,55) Monako (14,5) Makabi (2,70)

21.00 (1,20) Partizan Mozzart Bet (19,00) Alba (5,00)

Petak

18.45 (1,35) Fenerbahče (16,00) Virtus Bolonja (3,50)

20.00 (3,90) Asvel (16,00) Real Madrid (1,30)

20.30 (1,60) Baskonija (14,5) Valensija (2,55)

20.30 (3,05) Olimpija Milano (15,00) Olimpijakos (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK AlbaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara