Aleksandar Vučić (©MN Press)
Aleksandar Vučić (©MN Press)

Vučić: Ne bi ništa bilo od Partizana i Zvezde da nema države

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 12:14

„Nemojte da vas lažu, od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili“, poručio predsednik države

Poručio je Željko Obradović posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća kako Partizan Mozzart Bet nije državni projekat i kako je to podmetačina. Štaviše, trener crno-belih je zatražio od čelnika kluba da iznesu sve podatke da se vidi način na koji se finansira klub.

Odgovor je stigao danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ni Partizana ni Crvene zvezde, ovakvi kakvi su sada, ne bi postojali da nema pomoći države.

Izabrane vesti

Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene zvezde neretko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao Partizan i Crvena zvezda. Govorim i o Telekomu, NIS-u“, pričao je Vučić na gostovanju na TV Prva.

Nastavio je predsednik države sa odgovorom u istom stilu:

„Država moli i traži da budu pomognuti da bi bili uspešniji. Plaćamo enormne sume novca. Izlazimo im u susret oko poreza, država privatnicima kaže da podrže klubove za koje ne navijaju. Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu, potpuno bi propao klub. Svaki put smo plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i tad nije igrala Evropu. Mi nemamo privatne klubove i zato moram da trpim sve uvrede. Ne mogu oni da čestitaju sportski onom drugom, ali uvek je neko drugi kriv, neko je naredio...“

Otkrio je Vučić i da novac koji je skupljan za plaćanje poreza još nije uplaćen na račun države.

„Volite da uzmete pare, a da pričate da je ovaj drugi miljenik. Postojali ne bi bez države i nemojte da vas lažu, od svih akcija od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili. Životom garantujem, na današnji dan dužni su šest miliona evra, a Zvezda milion i dvesta evra“, rekao je Aleksandar Vučić.


tagovi

Aleksandar VučićŽeljko ObradovićKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara