Tristan Vukčević (Foto: Starsport)
Tristan Vukčević (Foto: Starsport)

Vukčević nadomak dabl-dabla u pobedi nad Bostonom, Vembanjama se razgoropadio

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 07:06

Mladi srpski košarkaš Tristan Vukčević pružio još jednu solidnu partiju

Izabrali su Vašington Vizardsi košarkaša Partizan Mozzart Beta Tristana Vukčevića kao 42. pika na minulom NBA Draftu i dok mladi srpski košarkaš ne odluči da li će ostati još sezonu u crno-belom ili odmah otići preko bare, dobio je priliku da se dokaže čelnicima kluba iz glavnog grada SAD tokom Letnje lige.

Posle devet poena, šest skokova i tri ukradene lopte protiv Indijana Pejsersa u prvom nastupu, podigao je lestvicu. U trijumfu nad Boston Seltiksima 103:98, Vukčeviće je bio nadomak dabl-dabla sa 14 poena i osam skokova.

Izabrane vesti

Imao je veliku slobodu u igri, uputio 13 šuteva, pogodio šest. Sa distance može samo bolje, pošto je bio precizan samo jednom iz pet pokušaja. Pomogao je u kontroli defanzivnog skoka (sedam), upisao po jednu ukradenu loptu, asistenciju i blokadu.

Na kraju je bio drugi najefikasniji u svojoj ekipi, zajedno sa Džonijem Dejvisom koji je takođe brojao do 11, dok je tri poena više od pomenutog dvojca ubacio samo Rajan Rolins.

Kod Kelta je Džastin Šampanji bio daleko najbolji sa 21 poenom i 12 skokova, a solidan utisak ostavio je i bivši košarkaš Mege i Gran Kanarije, poljski reperezentativac Aleksandar Balcerovski. Upisao je 11 poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

I dok je Tristan ostavio solidan utisak, Viktor Vembanjama je eksplodirao. Nije imao najbolji debi u Letnjoj ligi, šut ga nije služio, ali sve je nadoknadi večeras. U porazu od Portlanda 80:85 u potpunosti je dominirao.

Okončao je jedan od najvećih talenata sveta susret sa 27 poena i 12 skokova! Šutirao je 9/14 iz igre (2/4 za tri) i 7/12 sa linije penala, uhvatio četiri ofanzivna skoka. Na sve to, upisao je i tri blokade.



tagovi

Tristan VukčevićVašington VizardsKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara