Za očuvanje perfekcije

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.11.19. | 08:06

Partizan večeras u Areni dočekuje ekipu Venecije (20.00)

Možda je Partizan imao određenih problema na startu ABA lige, ali zato u Evrokupu jednostavno rečeno - blista. Košarkaši crno-belih su u pet do sada odigranih utakmica upisali isto toliko pobeda, pa jedini mogu da se pohvale maksimalnim učinkom na polovini prve faze takmičenja u ovom takmičenju. Novi krug otvaraju susretom protiv Venecije u beogradskoj „Štark areni“ (Sport Klub 1, 20.00) i nadaju se nastavku uspešnog niza.

Izabrane vesti

Rado se navijači, ali i košarkaši crno-belih sećaju prvog kola i prvog zvaničnog meča Partizana u novoj sezoni, ukoliko izuzmemo učešće na ABA Superkupu. U zalivskom gradu, Beograđani su vodili tokom čitavog meča, ali su na kraju Veneciju uspeli da sruše tek nakon veoma neizvesne završnice - 63:66.

PARTIZAN OSVAJA EVROKUP - KVOTA 8,00!

Još tada se videlo da će Partizan ove sezone umnogome moći da računa na fantastičnog Rašona Tomasa, koji je na utakmici protiv Venecije u Italiji zabeležio dabl-dabl učinak. Iako je dobar deo oktobra propustio zbog manje povrede, deluje da se Amerikanac nakon toga vratio još jači, pošto je minulog vikenda pokupio priznanje za najkorisnijeg košarkaša kola u ABA ligi.

I konačno Partizan može da kaže da dočekuje nekoga u „nezgodnom“ trenutku. Ovo će biti drugo vezano domaćinstvo za crno-bele, što je od samog početka sezone bila prava misaona imenica, dok će Venecija sa veoma teškog gostovanja u Brindiziju, na kojem je ujedno i izgubila, pravo morati da dođe u Beograd. Faktički, Italijani gotovo da neće imati ni adekvatnu pripremu za večerašnju utakmicu sa Partizanom.

Ali daleko od toga da se treba opustiti. Naprotiv, kako je sinoć na otvorenom treningu naglasio i trener Andrea Trinkijeri, treba odigrati maksimalno odgovorno i koncentrisano u napadu, ali i odbrani, pošto je Venecija tim koji forsira izuzetno čvrstu igru. Zbog toga, možda je i sasvim dobra opcija „podići“ utakmicu na veći broj poseda i na taj način pokušati i slomiti rivala.

TIPUJ ZA DRES PARTIZANA

Zdravstvena situacija kod crno-belih je takva da jedino Kori Volden neće zaigrati protiv Venecije, dok su svi ostali košarkaši na raspolaganju Andrei Trinkijeriju. Naravno, najviše se ponovo očekuje od Rašona Tomasa, ali u poslednje vreme standardno dobre partije pružaju i Ognjen Jaramaz, Vil Mozli, Nemanja Gordić, kao i Žanis Pejners, koji je napravio popriličan iskorak u odnosu na početak sezone.

U taboru crno-belih vlada pozitivna atmosfera nakon serije dobrih rezultata i pobede protiv FMP-a u ABA ligi. Međutim, Nemanja Gordić ističe da protiv će protiv Venecije biti teško, utoliko što je Italijanima pobeda neophodna kako bi nastavili borbu za plasman u drugu fazu Evrokupa.
„Još jedna teška utakmica u nizu. Oni su igrali protiv Brindizija u gostima vrlo težak meč i ovo je prvi put da mi čekamo nekoga u teškom trenutku u dosadašnjem delu sezone. Iskusna su ekipa, prvaci Italije i ne treba trošiti reči koliko će biti nezgodno večeras. Igrali smo izuzetno neizvestan meč protiv njih na početku. To će im sigurno biti dodatni motiv da se revanširaju, ali ja se nadam da ćemo mi odigrati što bolje možemo. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu“, rekao je Gordić.

Dodao je da su igrači svesni činjenice da su jedini neporaženi tim u Evrokupu, da im to laska, ali i da će nastaviti sa predanim radom i u nastavku jeseni.
„Prija nam to, dobar je osećaj, ali znamo da smo tek na pola puta što se tiče prvog dela grupne faze. Ima još dosta da se igra i recept je kao do sada. Idemo od utakmice do utakmice. Činjenica je da imamo sve pobede, ali je činjenica da su sve dobre ekipe u grupi i da zbog toga nemamo prava na opuštanje. Već večeras želimo da ostvarimo pobedu“, zaključio je košarkaš Partizana.

EVROKUP - 6. KOLO

GRUPA A

Utorak
20.00: (1,70) Andora (14,5) Monako (2,30)

Sreda
18.30: (1,07) Promiteas (25,0) Makabi Rišon (8,50)
20.30: (1,17) Virtus (20,0) Ulm (5,50)

GRUPA B

Utorak
17.00: (1,25) Lokomotiva Kubanj (17,0) Ritas (4,40)
20.00: (1,15) Partizan (15,0) Venecija (3,05)

Sreda
20.00: (2,30) Limož (14,5) Tofaš (1,70)

GRUPA C

Sreda
17.30: (1,30) Uniks (16,0) Breša (3,90)
18.15: (1,30) Darušafaka (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)
20.45: (1,30) Huventud (16,0) Nanter (3,90)

GRUPA D

Utorak
18.00: (1,35) Galatasaraj (16,0) Trento (3,50)
20.00: (2,10) Arka (14,0) Oldenburg (1,85)

Sreda
19.00: (2,55) Budućnost (14,5) Unikaha (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara