Zagorac kao Đorđević! Partizan izjednačio

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 21:11

Crno-beli slavili posle dramatične završnice – 73:72

U vrelini Pionira bolje se snašao - Partizan! Crno-beli su dobili derbi pun uspona i padova rezultatom (73:72)  i na taj način su uspeli da izjednače na 1:1 u finalnoj seriji! Sve  se rešavalo u poslednjoj deonici. Bila je to utakmica sa manjim brojem obrtaja u odnosu na prvi duel, a to je više prijalo Partizanu koji  je pre svega  dobrom odbranom došao do velike pobede. Ključni detalj desio se tri sekunde pre kraja kada je Zagorac sa osam metara, u stilu Aleksandra Đorđevića, pogodio dno mrežice i doneo crno-belima trijumf. 

Pejdž i Veličković  su držali crno-bele u igri trojkama, ali je pogađao i Davidovac sa druge strane. Faje  je bio odličan sa linije za slobodna bacanja i u skoku, a Pejdž je nastavio da pogađa sa distance. Na ulasku u poslednji minut posle poena Zagorca bilo je nerešeno 68:68. Atmosfera na vrhuncu kao i neizvesnost. Odžo je potom pogodio dva slobodna bacanja za prednost Zvezde, a onda Nikola Janković na drugoj strani dao pogodak uz slobodno bacanje.

Izabrane vesti

Usledio je napad Zvezde, Čović je promašio, a Faje skočio u napadu i pogodio iz odbojke na sedam sekundi pre kraja. Partizan je  imao napad za pobedu, a Rade Zagorac je pogodio za erupciju oduševljenja! Do tada najslabiji akter meča izrastao je u velikog junaka. Bio je to sedmi pokušaj Zagorca van linije 6,75. Prethodnih šest je promašio. Međutim, pogodio je kada je bilo bitno. 

Negativno za Zvezdu iz ovog meča je što se Ognjen Dobrić povredio na kraju treće deonice i pitanje je koliko je ta povreda zgloba ozbiljna, ali nije delovalo dobro.

I jedni i drugi su dobro  otvorili meč ispod koša, a loše u šutu spolja. Prve dve trojke je promašio Nikolić za domaće, nadovezao se i Marinković sa dva promašaja, a Faje i Davidovac kada je Zvezda u pitanju, što je bilo dijametralno suprotno svemu što smo gledali u prvoj utakmici finala kada su trojke prštale od samog starta na sve strane.

To se odrazilo i na rezultat, igralo se na  mali broj poena,  a ovoga puta su oba tima dolazila do njih najviše prodorima i igrom ispod koša. Koliko su trojke zakazale govori podatak da je Partizan meč otvorio sa 0/8 za tri, a Zvezda 0/6.

Partizan  je bio taj koji je zadao prvi udarac. Iz tako sporijeg ritma, crno-beli su došli do prve veće  prednosti od 14:7 pri kraju prve  deonice. Igrao je tim Andree Trinkijerija s boljom energijom i u prvih 10  minuta je dozvolio Zvezdi da ubaci samo devet  poena. Posle onakvog šuterskog rešetanja, u prvih 10 minuta ovog duela nije viđena nijedna trojka, a šutnuli su ukupno 14 puta!

Crno-belima je ovakav  ritam više prijao od prve utakmice, međutim nisu uspeli da iskoriste nalet i da se odlepe na neku veću razliku. To su ipak uspeli da urade kada je Pejdž dao trojku (10 razlike) na tri minuta pre kraja poluvremena.Inače, bila je to prva trojka na meču posle 20 promašaja (po 10 za oba tima).

Crno-beli su posle 20 minuta imali 36:29 pre svega zahvaljujući dobroj odbrani,ali u odnosu na to kako se meč kretao sigurno nisu bili prezadovoljni zalihom. I to je Zvezda sigurno htela da iskoristi. Dala je samo 29 poena za poluvreme, a imala je aktivan rezultat.

Zvezda je to osetila i posle razgovora u svlačionici izašla koncentrisano na parket.  U kombinaciji sa promašajima crno-belih, u čemu je prednjačio Zagorac, brzo smo ušli u egal.  Sa trojkom Berona crveno-beli su prešli u prednost na pet minuta do kraja treće deonice.

Kako je vreme odmicalo Zvezda je preuzimala primat,a trojkom Čovića crveno-beli su poveli šest razlike. Na ulasku u poslednju  četvrtinu bilo je četiri razlike za Zvezdu.

To je garantovalo neizvesnu završnicu… Koju je odlučio Rade Zagorac. 

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 5000

Sudije Belošević, Juras, Obrknežević

PARTIZAN: N. Janković 13, Pejdž 19, Pušica, Marinković 6, Jaramaz 4, Veličković 9, Tanasković, Zagorac 5, Renfro 7, S. Janković 5, Gagić 2, Nikolić 3.

CRVENA ZVEZDA: Čović 9, Kešelj, Davidovac 11, Nenadić, Lazić 2, Faje 14, Beron 10, Dobrić 3, Ristić 9, Simanić 3, Rivers 4 , Odžo 7

(Foto Star Sport, MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara