Zagorac: Prvi plodovi letnjeg rada

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.09.19. | 08:29

„Tek kreću pravi pritisci, jake utakmice. Voleo bih da ostanem na tom nivou. To je izazov“, kaže krilni koparkaš Partizana pred finale ABA Superkupa

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba)

Rade Zagorac nije imao laku prošlu sezonu, ali ako se po jutru dan poznaje, ova bi mogla da bude njegova! U pravom smislu te reči.

Izabrane vesti

Navijači su vrlo zadovoljni kako Zagorac igra u pripremnom periodu, kažu da pomalo ne liči na sebe u odnosu na prošlu godinu, a zapravo iza toga stoji razlog da je i malo dobio na masi, sad mnogo bolje ulazi u duele, a i šut ga služi baš kako treba.

Na  pripremnim turnirima je gotovo po pravilu bivao najefikasniji, protiv Mege u četvtfinalu ABA Superkupa nije igrao, ali zato jeste protiv Primorske. I jedan je od zaslužnih što je Partizan stigao do finala Superkupa u kom će se večeras od 20 časova protiv Cedevita Olimpije boriti za prvi trofej u sezoni.

Prvo smo sa Zagorcem pričali o meču sa Primorskom, a nismo mogli da ga pitamo ništa o finalu jer se posle Partizanove utakmice još nije znalo ko će biti protivnik u borbi za prvi trofej u sezoni.
Nisam imao predstavu o kom kvalitetu se radi, došli su momci iz Primorske zasluženo do prve lige. Pokazali su čvrstinu, kako protiv Zvezde tako i protiv nas. Ušli su bez straha, vidi se trenerski pečat, bilo je nezgodno, ali u drugom poluvremenu smo podigli agresivnost, čvrstinu, bili onakvi kakvi treba da budemo“, prvi su bili utisci Partizanovog košarkaša u razgovoru za MOZZART Sport.

Fokusirali smo se baš na te dobre igre Radeta ovog leta. Deluje da sve ide dobrim tokom po njega, ali i Partizan.
Ovo leto je bilo dosta važno za mene. Pristupio sam maksimalno ozbiljno, kako košarkaški, tako i telesno. Radio sam dobro, radim i dalje, rani plodovi svega se pokazuju. Naravno, to ništa ne znači, tek kreću pravi pritisci, jake utakmice. Voleo bih da ostanem na tom nivou. To je izazov“.

Utisak je ovako sa strane da si nabacio mišićne mase, deluješ stabilnije, snažnije na terenu.
Nabacio sam tu negde oko pet kilograma. Prija mi. Generalno se osećam čvrsto u svakom kontaktu. Te neke stvari koje su služile za preventivu povreda sam odradio i nadam se i verujem da neću imati poteškoća kao prošle godine u smislu tih povreda koje su se javljale iznova i iznova“.

Prošle sezone pretropeo je četiri povrede, one su ga omele u razvoju.
Razbijalo mi je ritam iznova i iznova. I to mi je nekako, i što se tiče tela i fizički, bilo naporno. Siguran sam da je više bilo frustrirajuće na mentalnom nivou. Svaki put uhvatite ritam, igrate onako kako želite i onda se povredite. Povrede su direktan uzročnik manjka samopouzdanja koji je prošle godine bio prisutan kod mene. Neke stvari sam uradio po tom pitanju, i idalje ih radim, maksimalno sam posvećen, mogu samo da se nadam da neće biti nikakvih poteškoća ove godine“.

Nisi igrao prošlu utakmicu, ali si protiv Primorske ponovo pokazao da si tu da pogodiš kada je važno Partizanu. Tako je bilo i u pripremnim utakmicama u Poljskoj i Rumuniji, tako je bilo i sada u prvoj zvaničnoj utakmici u sezoni za tebe. Očigledno ti sve pomenuto daje samopouzdanje i to rezultira učinkom na parketu.
Ekipa se slaže polako, ističu se role. Neki igrači znaju šta se očekuje od njih, to i rade. Ja imam ulogu u našem sistemu. Trudim se da je što bolje odrađujem. Da li je to prisutstvo u završnicama, da li preuzimanje i čuvanje visokih i malih igrača - nebitno je. Bitno je da sam zdrav i da mogu da pokažem deo svog potencijala“.

Dobar je ovo temelj i za tebe i za ekipu za dalji tok sezone. Partizan do sada samo ređa pobede, ušao je u finale i boriće se za prvi trofej u sezoni.
To što nemamo poraz psihološki može da bude značajno. Delujemo kao celina, to je cilj. Ima dosta novih igrača, a opet je velika odgovornost na nama domaćim igračima da ih integrišemo. Tu je domaći jezik koji je zadržan od prošle godine. Tu je Gorda od starijih. I to je bio jedan od izazova. Da probamo da napravimo dobru atmosferu, što nimalo nije lako. Na dobrom smo putu, naravno uz kvalitet koji imamo, a koji su uprava i trener doneli. Ovo su obećavajući znaci za početak sezone“, zaključio je Zagorac.

Naravno, ima još dosta prostora za napredak i kod Zagora i u celoj ekipi Partizana, tek je početak sezone, ali kao što Rade reče, ovi prvi znaci su dobri za crno-bele.

Ekipi Andree Trinkijerija sada preostaje samo da večeras nadmudri Cedevitu, osvoji prvi trofej u sezoni i da na taj način bez poraza dočeka 1. oktobar i početak Evrokupa. Tada crno-beli gostuju Veneciji i na neki način otvaraju takmičenje u jednoj od tri lige (Evrokup, ABA liga, Superliga) u kojima će se takmičiti ove sezone.

FOTO: ABA League/Cibona/Željko Baksaj


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara