©Star Sport
©Star Sport

Zek Ledej glavna meta Makabija iz Tel Aviva

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.06.23. | 10:42

Tamošnji mediji pišu da izraelski gigant ulaže krajnje napore da angažuje prvotimca Partizan Mozzart Beta

Nakon što je završio posao posao oko dovođenja plejmejkera Tamira Blata, Makabi iz Tel Aviva se okrenuo svom velikom cilju ovog leta, Zeku Ledeju, pišu izraelski mediji.

Izarelci navode da "žuti" u ovim trenucima ulažu maksimalne napore da dogovore dolazak igrača Partizana jer veruju da je Ledej najbolja opcija za njih na tržištu u ovom trenutku, kao igrač koji može da pokrije pozicije četiri i pet. Amerikanac je i prošlog leta bio jedna od glavnih meta Ponosa Izraela, ali tada nije bilo nikakve dileme da će ostati u Partizan Mozzart Betu.

Izabrane vesti

Ledej je u Partizan Mozzart Bet stigao u julu 2021. godine i potpisao dvogodišnji ugovor. Ove sezone u Evroligi je prosečno igrao 30,9 minuta i postizao 11,4 poena po meču, uz 5,1 skok.

Tek ukoliko propadnu sve mogućnosti oko Ledejevog potpisa, Makabi će se okrenuti drugim opcijama na tržištu. Na spisku potencijalnoih rešenja se nalaze Met Kostelo iz Baskonije, ali je njegova otkupna klauzula izuzetno visoka, a tu su Petr Korneli, koji je napustio Real Madrid, ali i traži visoku platu, a već nekoliko godina na radaru izraelskog giganta je i Džordan Miki iz Virtusa.

Ledej je u Evropi od 2017. godine, kada je igrao za Hapoel Gilboa Galil, a pre Partizana nastupao je za Olimpijakos, Žalgiris i Olimpiju Milano.



tagovi

Zek LedejKK Makabi Tel AvivMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara