Zek Ledej (© ABA liga)
Zek Ledej (© ABA liga)

Zek Ledej - snajper Partizan Mozzart Beta koji nosi tim na leđima

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 11:24

Posle sedam utakmica na dva fronta, Amerikanac se izdvojio kao lider čete Željka Obradovića

Partizan Mozzart Bet krenuo je ambiciozno u sezonu. Na sedam utakmica upisano je pet pobeda na dva fronta, a jedan od najzaslužnijih za trijumfe je Zek Ledej. Amerikanac koji već dobro zna šta znači nositi crno-beli dres. I prošle sezone je bio udarna igla Željka Obradovića, ali se čini da je odlučio da sve podigne na još viši nivo. Posle leta koja je proveo u Dalasu trenirajući, na početku ove sezone radi apsolutno sve što je potrebno na parketu kako bi klub iz Humske upisao željeni rezultat. Viđeno je to na većini mečeva, uključujući i u Baru gde je protiv Mornara dominirao za 25 minuta u igri. Imao je 18 poena (4/4 za tri), pet skokova i dve asistencije.

Na samom startu sezone u regionalnom takmičenju, Ledej nije previše zapinjao. Protiv Cibone se nije ni upisao u listu strelaca s obzirom da je trener Obradović procenio da je dovoljno da odigra samo četiri minuta. Protiv MZT Skoplja je imao dva poena, ali je ekipa igrala izvanredno i njegovi poeni nisu bili potrebni.

Izabrane vesti

Situacija se drastično meča u trećem i četvrtom kolu. Protiv Studentskog centra su se crno-beli u pojedinim momentim mučili u napadu, bio je to znak za Ledeja. Kanonada sa distance za 15 poena, a onda i opisani meč protiv Mornara.

Sve ovo Ledeje uradio bez mnogo pompe i minuta na parketu. Na svakom meču radi baš ono što mu trener kaže, a posle utakmica uglavno ističe kako ceo tim mora da sluša savete koji stižu sa klupe.

Zanimljivo da je on u ovom momentu najbolji Partizanov trojkaš, barem kada je procenat u pitanju. Ubacio je pet trojki iz sedam pokušaja (71,4%). Ima samo dve pogođene trojke manje od Anđušića i Nanelija u ABA ligi. U Evroligi je još bolji. Pogodio je osam od 10.

"Leto sam proveo u treningu, mislim da nikada više u životu nisam radio kao tokom ovog leta. Imamo posao koji je ostao nedovšen iz prošle sezone", rekao je bio Ledej pred početak sezone i očigledno se pomenuti rad manifestuje u sjajne partije na parketu.

Još prošle sezone su u Humskoj bili oduševljeni Ledejevim pristupom koji se nije menjao. Na svakom treningu je među prvima na parketu, a malo ko ostane posle njega. Zek završava tek kada odradi individualni rad sa nekim od trenera.

U Evroligi su njegove partije još bolje. Trenutno je u elitnom takmičenju najbolji strelac crno-belih sa 15,8 poena na četiri meča. Blistao je protiv Albe, Baskonije i Olimpije Milano. Na sva tri meča je vukao ekipu, ali pobeda je uvek izmakla. Posebno protiv Španaca i Italijana kada je klub iz Humske imao sve u svojim rukama.

"Sezona je dugačka. Moramo da nastavimo da slušamo trenera, njegove kritike i savete. Što se mene lično tiče, nikada neću prestati da se borim za moju braću na terenu", rekao je bio Ledej posle poraza od kluba iz Milana.

Samo dva dana posle toga Partizan je odigrao najbolji meč sezone. Deklasiran je Virtus, a na tom meču Ledej je mogao da odmori. Imao je četiri poena, ostatak tima je odradio perfektan posao.

Sada se momak sa karakterističnim rancem na leđima i beležnicom u rukama sprema za naredni izazov, Žalgiris dolazi u Beograd, a ako nastavi u ovom ritmu, crno-beli će imati priliku da nastave da beleže trijumfe u oba takmičenja.


tagovi

Zek LedejKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara