Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Partizan Mozzart Bet pronašao recept za Rasela i lako slavio u Baru

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 22:41

Crno-beli rutinski došli do četvrte pobede u ABA ligi pošto su nadigrali Mornar

Još pre odlaska u Bar na okršaj 4. kola ABA lige, trener Partizan Mozzart Beta, Željko Obradović je istakao da je glavni plan zaustaviti Derona Rasela koji je pre ove utakmice beležio neverovtan 41 poen u proseku. Posle ovog meča, ta brojka je značajno umanjena. Crno-beli su maestralno spremili meč, u potpunosti ugušili glavnog igrača Mornara koji je sada shvatio šta znači igrati protiv evroligaša. Nije bio u stanju da pronađe put do koša, konstantno je bio udvajan, a još kada se uzme u obzir da ostatak Mornara nije bio u stanju da pogodi sa distance, onda i ne čudi što je Partizan upisao sigurnu pobedu rezultatom 83:62.

Vrlo brzo je Partizan zagospodario terenom. Dvocifrena prednost je obezbeđena u prvoj deonici, a blagi pad je viđen samo u finišu prve i početkom druge kada je domaćin spustio na dva poena zaostatka, ali Danilo Anđušić i Zek Ledej su preuzeli sve u svoje ruke, vratili veliki plus koji je bio sasvim dovoljan za ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Najefikasniji je bio Ledej sa 18 poena, pet skokova i dve asistencije. Pratio ga je Anđušić sa 16. Iskoristio je ovaj meč trener Obradović da odmori neke igrače. Pre svega Matijasa Lesora koji je igrao samo 15 minuta. Sjajno ga je odmenio Balša Koprivica. Imao je osam poena, devet skokova i četiri blokade za 22 minuta. Od njega je samo više igrao Ledej. Dvocifren je bio još Džejms Naneli sa 11 poena. Svi igrači Partizana zaigrali su na ovom meču. a u listu strelaca se nije upisao samo Jovanović.

U domaćem sastavu su se istakli Mihailović i Pecarski sa po 19 poena. Oni su jedini bili dvocifreni. Najviše su falili poeni Rasela koji je ubacio samo devet. Ubacio je samo dva šuta iz 11 pokušaja.

-------------------------------

MORNAR - PARTIZAN MOZZART BET 62:83 (17:24, 10:22, 22:18, 13:19)

Dvorana: Toplice, Gledalaca: 2500

Mornar: Rasel 9, Mihailović 19, Pirs, Vranković 4, Kovačević, Marljukić, Pecarski 19 (11sk), Miković 2, Vujačić 9, Diong, Vranješ, Kovačević.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 2, Ledej 18 (5sk), Koprivica 8 (9sk), Panter (0/10 iz igre), Papapetru 7, Egzum 8, Jovanović, Naneli 11 (3/6 za tri), Lesor 1, Trifunović 7, Anđušić 16 (4/8 za tri), Madar 5 (5 sk, 5 as, 4 ukr)

-------------------------------


Da nije bilo Marka Pecarskog u prvoj deonici, Partizan Mozzart Bet bi sve već tada rešio u svoju korist. Nekadašnji centar crno-belih, je odigrao sjajno u dresu Mornara. Sa devet poena je jedini držao svoju ekipu u igri. Deron Rasel je u potpuosti bio zaustavljen u ovom periodu. NIje ga to sprečilo da šutne čak sedam puta u prvoj deonici, ali samo je jednom pogodio iz igre. Kada Barani nisu imali svog najboljeg igrača, onda i nije čudilo što je klub iz Humske vrlo lako došao do dvocifrene prednostu u uvodnom delu igre. Zek Ledej je dominirao, a videla se i zamisao da Dante Egzum u odbrani napadne odmalenog Rasela. Dalo je to rezultat pa su crno-beli imali 24:13 prednost posle trojke Madara.

Međutim, ekipa Partizana se drastično opustila u finišu deonice i početkom druge. Domaćin pravi seriju 9:0 kojom prilazi na samo dva poena zaistatka. Morao je i Obradović da reaguje tajm-autom i izmenama. Uveo je u igru Danila Anđušića koji je doneo potrebnu energiju. Pogodio je dve trojke i tako pokrenuo novu seriju crno-belih, ali ipak najviše pohvala zaslužio je Ledej koji je radio sve na terenu. Pogađao trojke, rvao se u reketu, dok domaćin jednostavno nije imao rešenje. Uz sve to kada se uzme u obzir da je klub iz Humske konstantno udvajao Rasela koji ništa nije mogao da pogodi, onda i ne čudi što je Partizan Mozzart Bet već na poluvremenu imao 19 poena prednosti.

Iako se Rasel oslobodio pritiska u trećoj deonici, bolje je čitao situacije, Partizan je rutinski održavao prednost. Pre svega zahvaljujući dobroj odbrani koja je otvorila priliku za nekoliko lakih poena, Koprivice, Nanelija i Egzuma koji su atraktivno zakucavali. U ovom periodu najbolj igrač bio je Koprivica koji je gospodario u reketu i kupio promašaje saigrača, pre svega Pantera koji nije imao svoje veče. Promašio je sve što je šutnio, ali to nije ugrozilo pobedu crno-belih.

Otišla je prednost i na plus 20 polovinom poslednje deonice u kojoj je izvanredan ponovo bio Koprivica, pre svega u odbrani kada je stigao da izblokira nekoliko igrača Mornara u jedno napadu, dok je na drugoj strani usledila trojka Anđušića za 69:49. Jasno je bilo svim na parketu da pitanje pobednika rešeno.

Klub iz Humske se odmah vraća za Beograd i prebacuje fokus na Žalgiris koji je naredni protivnik u Evroligi. Meč je zakazan za četvrtak.

ABA LIGA, 4. KOLO

Subota:

Budućnost - Cedevita Olimpija 80:74

/Kaba, Bot 18 - Adams 20/

MZT - Studentski centar 92:79

/Kefi 22-Tasić 17/

Nedelja:

Mega - Cibona 93:100 posle produžetka (91:91)

/Grbović 17 - Bundović 28/

Split - Igokea 68:77

/Šorter 18 - Rej 27/

Borac Mozzart - Zadar 91:93

/Novaković 17 - Božić 27/

Ponedeljak:

Crvena zvezda - FMP 83:77

/Ivanović 22 - Frejzer 27/

Mornar - Partizan Mozzart Bet 83:62

/Mihailović 19 - Ledej 18/



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaKK Mornar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara