Željko Obradović: Igrači Reala ne spuštaju loptu u poslednjoj sekundi! To je moja filozofija

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 23:16

„Ne prate ono što su u Evropu doneli američki košarkaši“, poručio trener Partizana

Došao, video i pobedio. To je bila ruta Real Madrida od kada je zakoračio na tlo Beograda. Nije vredela ni pomoć krcate Arene, jer se u svakom potezu pojedinih igrača Ćus Matea naslućivao dodir klase.

Izabrane vesti

I upravo zbog toga Željko Obradović nije teško prihvatio neuspeh protiv Real Madrida. Najtrofejniji evropski trener je na konferenciji posle meča govorio o tome kako poraz od Kralja nije bolan za crno-bele, i da mnogo toga može da se nauči od španskog giganta.

„Čestitam Realu, oni su i dalje lideri Evrolige. Overili su prvo mesto, igraju sjajnu košarku. Uvek je teško kada izgubite u trećoj četvrtini. Pali smo, posle prvog poluvremena“, na početku je rekao Željko Obradović.

Utisak je da je Partizan odigrao sa mnogo grča, za razliku od Reala koji se igrao košarke.

„Da li smo igrali u grču ili nismo to je pitanje. Imali smo mnogo prilika u prvom poluvremenu da povedemo i igramo bolje. Tada smo propustili prilike da stabilizujemo igru. Bili smo u utakmici do poslednja dva minuta treće četvrtoine. Hezonja je dominirao, ostavili smo mu mnogo prostora da šutira. U pripremi smo rekli da ne smemo da mu dozvolimo toliko prostora, da ga napadamo spuštenih ruku. Real dominira, ubedljivo su prvi... Ovo nije previše bolno za nas. Ne mogu da kažem da je normalno, možda smo mogli više da se borimo“.

I još malo o Realu.

 „Oni imaju kvalitet, njima su falila trojica igrača. Ostavili su veliki trag, ali se to ne vidi. Pokriveni su na svim pozicijama, fantastično su vođeni sa klupe. Oni su tim koji je i dalje gladan. Mi treba da učimo od njih. I kako se igra i kakva želja mora da postoji. Ima jedan detalj kada njihov igrač želi da postigne koš u poslednjoj sekundi, iako je pitanje pobednika rešeno. Oni ne prate ono što su doneli u Evropu američki košarkaški, da spuštaju loptu“.

Upitan je Željko Obradović kada očekuje povratak Zeka Ledeja.

„Ne znam, imao je porodičnu tragediju. Nisam hteo nijednog trenutka da ga pitam. Koliko znam otac mu je bio vojno lice, treba da bude sahranjen po tim pravilima“



tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara