Zenit želi Aleksa Renfroa

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.19. | 11:01

Ruski tim na listu želja stavio i Andrua Albisija i Tima Abromaitisa

Nešto se kuva na severu Rusije. U Sankt Peterburgu već su počeli da razmišljaju o pojačanjima za narednu sezonu u kojoj će pokušati da odu koji korak dalje, naročito u Evropi. I dalje se pominje da bi ruski klub mogao da dobije specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi, a svakako da su novi igrači u timu samo korak napred ka tom cilju. Tako je u prvi plan kao eventualno pojačanje izbio Aleks Renfro, koji trenutno nosi dres crno-belih. Američkom košarkašu ugovor ističe ovog leta, pa će biti otvoren za ponude+.

On je u tekućoj sezoni sa crno-belima došao do trofeja u Kupu Radivoja Koraća, na kojem je dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača turnira. U ABA ligi, Partizan je eliminisan u polufinalu od Crvene zvezde u napetoj seriji, a Renfro je u tom takmičenju imao prosek od 8,2 poena po utakmici uz 5,5 asistencija.

Izabrane vesti

Pored Aleksa Renfroa, na meti tima iz Sankt Peterburga je i Andru Albisi koji je u tekućoj sezoni nosio dres River Andore. I ovaj košarkaš iza sebe ima veoma uspešnu godinu, pošto je uspeo da se domogne polufinala Evrokupa.

Francuski košarkaš je ove sezone imao veoma slične proseke kao i igrač Partizana. Albisi, koji igra na poziciji plejmejkera, ove sezone je u proseku daovao 8,3 poena po meču uz 5,2 asistencije.

Ruski tim zainteresovan je i za usluge Tima Abromaitisa, mada je najmanje izvesno da će se ovaj transfer na kraju i obistiniti. Ovaj košarkaš trenutno igra za Tenerife, a klub može da napusti samo ukoliko dobije ponudu iz Evrolige. To znači da bi Zenit pre svega morao da se domogne specijalne pozivnice za učešće u elitnom takmičenju, što naravno neće biti nimalo lako.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara