ŽKK Radivoj Korać odustao od Prve lige, menja ga petoplasirani tim iz drugog ranga - Spartak

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.09.22. | 17:47

Subotičanke će se pridružiti ekipama Novosadske ZKA i Sloge u elitnom rangu

Iako na terenu nisu izborile promociju, košarkašice subotičkog Spartaka će ipak dobiti priliku da se bore u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Naime, u elitnom rangu neće se takmičiti ŽKK Radivoj Korać, te će upražnjeno mesto popuniti petoplasirani iz drugog ranga.

ŽKK Radivoj Korać je minule takmičarske godine ostvario učinak od osam pobeda i 14 poraza i sa tim rezultatom bio daleko od opasne zone, ali prema saznanjima Mozzart Sporta neće biti deo elite naredne sezone.

Izabrane vesti

U sezoni za nama iz Prve lige ispali su Student i Proleter, dok su se za mesta ovih timova izborile ekipe Novosadske ZKA i Sloge iz Požege. Odustajanje košarkašica Koraća prema praviliniku takmičenja otvorilo je vrata ka opstanku timovima koji su na parketu ispali, zatim dalo šansu trećeplasiranoj iz drugog ranga Topolčanki, pa i četvrtoplasiranom ŽKK Mileševka da napreduju. Ipak, pošto četiri pomenuta tima nisu iskoristila priliku, Spartak će igrati u društvu najboljih.

Interesantno je da je Spartak pre dve godine kao četvrtoplasirani takođe dobio priliku da se bori u eliti, ali je već u prvoj sezoni ostvario najgori rezultat i vratio se u Drugu ligu. Sada je sa čak petog mesta dobio šansu da napreduje i bori se sa najboljim ekipama u zemlji.

ŽKK Korać jedan je od najuspešnijih na našim prostorima. Iza sebe ima tri titule državnog šampiona, jedan Kup, a jednom je osvojio i Jadransku ligu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara