Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Zlatibor živi san iz kojeg ne želi da se probudi: Kutlešić partijom sezone utišao Skoplje, još jedan korak do ABA lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 21:32

Iako je delovalo da je onakvo izdanje iz polufinalnog meča sa Borcem iz Banjaluke nemoguće ponoviti, odlični šuter Čajetinaca ubacio je 33 poena, ostvario dabl-dabl učinak sa 10 skokova, a imao je i dve asistencije i četiri ukradene lopte. Na kraju i rekordan indeks u sezoni - 39!

Zlatibor živi san iz kojeg ne žele niko da ih probudi. Ekipa Strajina Nedovića fenomenalan niz pobeda u plej-ofu krunisala je slavljem u velikom finalu ABA 2 lige protiv MZT-a usred Skoplja, pa joj je ostao još samo jedan korak do Regionalnog takmičenja - 78:73.

Ekipa iz Čajetine pobedu je ostvarila tek u produžetku, iako je tokom većeg dela meča vodila i to prilično ubedljivo. U drugoj četvrtini je imala 21 poen prednosti (40:19), a na početku poslednje deonice bilo je i +10 (62:52). Ipak, domaćin predvođen fantastičnom podrškom u dvorani Jane Sandanski uspeo je da se vrati, čak i povede, ali je Zlatibor poenima svog najboljeg igrača Dušana Kutlešića došao do produžetka, koji je potom rešio u svoju korist rezultatom 6:1.

Izabrane vesti

Neverovatni šuter Čjetinaca u finalu je odigrao i meč sezone, iako je delovalo da je onakvo izdanje iz polufinalnog meča sa Borcem iz Banjaluke nemoguće ponoviti. Postigao je 33 poena, ostvario dabl-dabl učinak sa 10 skokova, a imao je i dve asistencije i četiri ukradene lopte. Na kraju i rekordan indeks u sezoni - 39!

Domaćin neće biti previše razočaran, osim zbog činjenice što nije podigao pehar namenjem šampionu druge Jadranske lige. Samim plasmanom u finale MZT je obezbedio mesto u ABA ligi naredne sezone jer naspram sebe, na poslednjem koraku ka tituli, imaop srpsku ekipu. S ozbirom da Srbija već ima maksimalan broj predstavnika u elitnom rangu, Zlatibor će, sve i da pobedi, na putu ka društvu najboljih timova u regionu morati da se odmeri i sa najslabije rangiranim našim timom iz elitnog ranga. To će biti Mega Mozzart ili Borac Čačak.

Dvocifren broj poena u pobedničkom timu večeras je imao još samo Filip Đuran, koji je postigao 12 poena, dok su Sandi Grubelić i Nemanja Protić postigli po devet. Kod MZT-a Vojdan Stojanovski je ubacio 14, a Dejvis, Mekić i Nikolov po 12 poena.


tagovi

ABA 2 ligaDušan KutlešićKK Zlatibor ČajetinaMZT Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara