Sukob Bruksa i Mičela (Foto: AFP)
Sukob Bruksa i Mičela (Foto: AFP)

Zlikovac Bruks nesportskim potezom razbesneo Donovana Mičela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 04:31

"Mora da se povuče crta. NBA mora da uradi nešto po ovom pitanju", rekao je košarkaš Klivlenda posle meča

Džabe Dilonu Bruksu košarkaški talenat, kada isti često ostane u senci njegovog ponašanja. Nesportskog. Njegovih čarki sa protivnicima, provociranje mnogo većih imena igre pod obručima. Ne važi tek tako Kanađanin za jednog od zlikovaca NBA lige. I večeras je još jednom potvrdio zbog čega je tako.

Košarkaš Memfisa ušao je tokom drugog poluvremena utakmice sa Klivlendom u sukom sa Mičelom Donovanom nakon čega su obojica zaradili isključenje. Krivac je pak samo jedan i zove se Dilom Bruks.

Izabrane vesti

Kanađanin je po ulasku u sedmi minut treće četvrtine krenuo u prodor ka protivničkom košu, promašio polaganje i završio na parketu. Mičel je pokupio loptu blizu aut-linije, a Bruks je ničim izazvan podigao ruku visoko i udario ga u međunožje, da bi ga ovaj u padu gađao loptom.

Ubrzo su obojica ustali i sukobili se ispred sudija, ali su saigrači ekspresno prišli kako bi ih razdvojili i sprečili žešći sukob. I Mičel i Bruks potom su isključeni.

"Mora da se povuče crta. NBA mora da uradi nešto po ovom pitanju. Nisam jedina osoba kojoj se ovo desilo i ovako nečemu nema mesta u ovoj igri. Ako nekoga ne možeš da čuvaš, jednostavno samo to reci. Zameni se sa nekim. On i ja smo godinama vodili lične bitke. Iskreno govoreći, razbijao sam ga", prokomentarisao je Mičel situaciju posle meča.

Košarkaš Klivlenda je do napuštanja parketa imao šest poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Bruks ubacio devet poena i uhvatio dve lopte.

Klivlend je u tom trenutku imao pet poena prednosti, a do kraja meča samo je povećao prednost i slavio sa ubedljivih 15 poena razlike (128:113). U pobedničkom timu istakao se Darijus Garland sa 32 poena i 11 asistencija. U suprotnom taboru Dezmond Bane je postigao 25 poena, Dža Morant 24 (pride i po osam skokova i asistencija), a Santi Aldama 21 uz 10 skokova.

NBA REZULTATI

Indijana - LA Lejkers 111:112

/Haliberton 26 - Dejvis 31/

Klivlend - Memfis 128:113

/Garland 32 - Bane 25/

Njujork - Majami 106:104

/Beret 30 - Adebajo 32/

Čikago - Šarlot 114:98

/Dosunmu 22 - Rozje 23/

Dalas - Nju Orleans 111:106

/Dončić 31 - Ingram 26/

Denver - Golden Stejt 134:117

/Mari 33 - Kari 28/


tagovi

NBA ligaDilon BruksDonovan Mičel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara