Zoran Savić (©MN Press)
Zoran Savić (©MN Press)

Zoran Savić: Unapredili smo ekipu, ali Partizan uvek mora da bude na tržištu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 18:11

"Nismo hteli mnogo da menjamo. Bilo je lakše jer smo imali bazu igrača koju smo mogli da nadograđujemo. Pratimo tržište, ali trenutno ne gledamo ništa konkretno", rekao je sportski direktor Partizana Zoran Savić

Košarkaški Partizana su se okupili i počeli sa radom za predstojeću sezonu. Crno-beli će posle dugogodišnje pauze ponovo igrati u vroligi, a još jednom su sastavili odličan tim.

Angažovali su pojačanja evroligaškog kvaliteta poput Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija, Joanisa Papapetrua i Danila Anđušića, pa sportski direktor kluba Zoran Savić ističe da je zadovoljan odrađenim tokom leta.

Izabrane vesti

"Ove godine je bilo daleko lakše jer smo imali bazu igrača koju smo mogli da nadograđujemo. Prethodne je bilo poptuno drugačije, jer smo imali tri igrača i to na poziciji trojke. Nismo hteli mnogo da menjamo, koliko smo mogli i zadovoljni smo. Unapredili smo ekipu. Koliko, videćemo kad krene sezona. Još nisam čuo da je neko u avgustu rekao da je nezadovoljan ekipom. Imamo dosta igrača koji su igrali u reprezentacijama, dolaze sa povredama i to može da utiče na sezonu", priča Savić.

Ne otpisuje mogućnost da se ekipa dodatno pojača.

"Ekipa kao Partizan mora uvek da bude na tržištu, u slučaju da se pojavi neko ime, igrač koji može da nam promeni sezonu i poboljša ekipu - sigurno da bi pokušali da ga dovedemo. Trenutno ne gledamo ništa konkretno".

Sa timom je i Aleksa Avramović. On je doživeo povredu tokom reprezentativnih priprema i još se ne zna koliko dugo će njegov oporavak trajati.

"Aleksina povreda je dosta teška. U pitanju je skafoidna kost, dosta nezgodna povreda. Videćemo, ne znamo još koliko dugo će trajati oporavak, jer je to individualna stvar. To je jedan od problema sa kojim smo se susreli. Nema potrebe još da reagujemo na tržištu".

Trener Željko Obradović je istakao da će kao i protekle sezone mladi igrači dobijati šansu. Savić dodaje da bi priliku mogli da dobiju i momci koji su minule sezone bili na kaljenju u ekipi Dunava.

"Svi mlađi izgledaju daleko bolje i spremnije nego pred prošlu sezonu. Prošli su prvu seniorsku godinu u Starim Banovcima, sigruno im je pomogla. Nema sumnje da ćemo moći da iskoristmo tokom sezone i nekog od njih".

Navijači Partizana će ponovo imati priliku da gledaju svoje ljubimce rame uz rame sa najboljim timovima na kontinentu. U klubu veruju da će prodati rekordan broj sezonskih ulaznica, a gužve su se napravile čim su puštene u prodaju.

"Euforija je fenomenalna stvar jer se vidi da ima zainteresovanosti za ekipu i što će ljudi posle osam godina gledati najbolje timove Evrope. Imamo publiku koja množe da popuni dvoranu".

Partizan se posle osam godina vratio u Evroligu, Obradović ima odličan tim na raspolaganju, ali u klubu ne žele da trče pred rudu postavljanjem visokih ciljeva.

"Ne bih pričao o plej-ofu i Fajnal foru. Mislim da niko sa ovih prostora nije ni blizu. Idemo utakmicu po utakmica, ako se otvori prilika - zašto da ne. Ali ne možemo da gledamo na taj način. Partizan osam godina nije igrao Evroligu. Evrokup i Evroliga su kao američki fudbal i ragbi. U fizikalijama i svemu u korist Evrolige. Velika je adaptacija na Evroligu, nadam se da neće biti tako teška kao inače za ekipe koje igraju prvi put".



tagovi

KK PartizanZoran SavićAleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara