Žućkova levica
Žućkova levica

Žreb za Kup Radivoja Koraća: Partizan opet na Borac, Zvezda na Radnički

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 18:42

Ko će ove godine osvojiti Žućkovu levicu? Eventualni večiti derbi mogao bi da se igra u polufinalu

Održan je žreb za Kup Radivoja Koraća, a poznati su rivali u četvrtfinalu turnira koji će se ove godine igrati u Novom Sadu:

Četvrtak:

Izabrane vesti

15.00: Mega - Mladost Zemun

17.00: FMP - Vojvodina


19.00: Partizan - Borac

21.00: Crvena zvezda - Radnički

Eventualni večiti derbi mogao bi da se igra u polufinalu u subotu od 21 čas.

Završni turnir Kupa Koraća biće organizovan u Novom Sadu od 11. do 14. februara, a za trofej Žućkove levice boriće se pet ABA ligaša – Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i Borac, finalisti drugog stepena Kupa KSS Vojvodina i kragujevački Radnički i zemunska Mladost kao prvoplasirana na kraju prvog dela takmičenja u KLS.

Četvrtfinala će biti na programu u četvrtak 11. februara, petak 12. februar je slobodan dan, polufinala su u subotu 13. februara, a finale u nedelju 14. februara.

Zlatko Bolić generalni sekretar KSS, govorio je pred početak Kupa.

"Ispred svih nas je veliki izazov da kup organizujemo bez prisustva publike, uz poštovanje mera. Biće mnogo drugačiji od drugih. Utakmice će se igrati naizmenično u maloj i velikoj sali prvog dana, na svaka dva sata. Obaviće se testiranje svih igrača, kao i svih koji učestvuju u realizaciji Kupa. Postoji i kovid protokol. Držaćemo ga se. U njemu piše kako će se postupati ako dođe do pozitivnih testova".

Ove godine, zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa kovid-19, sve utakmice Kupa Radivoj Korać biće odigrane bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Trofej će ove godine braniti Partizan koji je u poslednja tri finala slavio nad Crvenom zvezdom (81:75, 76:74, 85:74).

Inače, poslednjih šest godina Niš je bio organizator završnog turnira. Novi Sad je poslednji put bio domaćin u sezoni 2003/2004.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara