Eron Vajt (Foto: Starsport; Screenshot - twitter.com/KKBuducnostVOLI)
Eron Vajt (Foto: Starsport; Screenshot - twitter.com/KKBuducnostVOLI)

Zvanično: Eron Vajt potpisao za Budućnost

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 14:40

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde karijeru nastavlja u Podgorici

Pisanja Mozzart Sporta dobila su zvaničnu potvrdu, Eron Vajt je novi igrač podgoričke Budućnosti.

Izabrane vesti

"Bivši košarkaš Žalgirisa, Armanija, Tenerifea, Panatinaikosa i Crvene zvezde novi je košarkaš Budućnosti. Eron Vajt je visok 206 centimetara i u Evroligi je proveo prethodnih pet sezona. Prepoznat je kao odličan skakač, visoki igrač koji igra sa velikom energijom i poseduje dobar šut sa distance. Erone, dobro došao u Podgoricu", stoji u saopštenju šampiona Crne Gore.

Osvojio je sa crveno-belima triplu krunu, ali ga je teška povreda koju je pretrpeo još na pripremama sprečila da ostavi dublji trag. Početkom meseca se posle sezone provedene na Malom Kalemegdanu rastao sa Crvenom zvezdom i ubrzo pronašao novi angažman u Podgorici.

Svlačionicu će deliti sa još jednim igračem koji Zvezdin zamenio za dres Budućnosti Markom Jagodić Kuridžom. Reprezentativac Srbije je pre godinu dana sa Malog Kalemegdana otišao u Moraču, a nedavno je i produžio ugovor sa klubom.

Vajt ima veliko iskustvo iz evropske košarke iza sebe. Prvi profesionalni angažman na Starom kontinentu imao je u nemačkom Bonu 2015. godine. Igrao je potom za Zenit, Žalgiris, Olimpiju Milano, Tenerife i Panatinaikosa pre nego što je leta prošle godine zadužio opremu Crvene zvezde. Na Malom Kalemegdanu je zbog povrede koju je pretrpeo tokom priprema odigrao 47 utakmica i postigao 290 poena.

Podgoričane je ovog leta preuzeo bivši trener Partizana i Mege Vladimir Jovanović, a tim je pretrpeo velike promene. Osam igrača je napustilo Moraču, a Vajt je osmo pojačanje. Ugovore sa klubom su pre Amerikanca potpisali Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Trej Bel Hejns, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić i Alfa Kaba.



tagovi

Eron VajtKK Budućnost PodgoricaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara