Zvanično: Kalinić u Valensiji

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.07.20. | 12:24

Ugovor na godinu dana

Zatvoren je petogodišnji mandat u Istanbulu, vreme je za novu stanicu u karijeri Nikole Kalinića, koji se iz Istanbla preselio u jednako lep grad – Valensiju. Naravno, biće vremena i za turizam, ali krilni košarkaš stigao je u ekipu Huanmea Ponsarnuaua pre svega da bi joj pomogao u nastojanjima da se domogne plej-ofa Evorlige i potencijalno zapreti zvaničnom prvaku Baskoniji, te velikanima Realu i Barselonu u ACB ligi.

U tu svrhu Valensija je oformila po imenima i te kako repsktabilan tim. Nove ugovore potpisali su Fernando San Emeterio, Majk Tobi, Sem van Rosom i Luj Lajberi, dok su novajlije Martin Hermanson iz Albe - pominjao i kao potencijalno pojačnje Crvene zezd - zatim Kalinićev doskorašnji saigrač iz Fenerbahlea Derik Vilijams i Slovanac Klemen Prepelić, pristigao iz Real Madrida.

Izabrane vesti

Kalinićev potpis danas je ozvaničen. Stigao je besplatno, pošto mu je istekao ugovor sa Turcima i nije dogovorio nastavak saradnje sa ekipom koji je u međuvremenu od Željka Obradovića preuzeo Igor Kokoškov. Potpisao je ugovor na jednu sezonu.

Pre Fenerbahčea, potencijalni srpski reprezentativac igrao je za Spartak, Novi Sad, Vojvodinu, kragujevački Radnički i Crvenu zvezdu, a lane je na parketima Evrolige baželio prosečno 6,6 poena i 2,5 skoka po utakmici.



tagovi

KK ValensijaEvroligaNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara