Karlo Matković (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Karlo Matković (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Zvanično: Karlo Matković iz Čačka odlazi u NBA

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 15:01

Najverovatnije se seli u Nju Orleans

Hrvatski i slovenački mediji su najavili, a sada je stigla i potvrda iz Ljubljane - Karlo Matković karijeru nastavlja u NBA. Bivši košarkaš Mege će u februaru napustiti Cedevitu Olimpiju i presliti se na drugu stranu Atlantika, gde bi trebalo da zaduži opremu Nju Orleans Pelikansa.

Sastav iz Luizijane je na draftu 2022. izabrao Matkovića kao 52. pika, pa ga poslao na kaljenje u glavni grad Slovenije. Polaže prava na njegove usluge u NBA, pa s ozbirom da nije bilo priče o potencijalnom trejdu, očekuje se da bivši centar Mege postane deo unutrašnje linije ekipe Vilija Grina, uz Jonasa Valančijunasa, Kodija Zelera i Zajona Vilijamsona.

Izabrane vesti

Kako su iz kluba istakli, u SAD će otputovati posle utakmice 19. kola ABA lige protiv Borac Mozzarta u Čačku. Pre toga će biti na raspolaganju treneru Zoranu Martiću i za gostovanje Studentskom centru u Podgorici, kao i za meč protiv London Lajonsa u Evrokupu.

Karlo je prve korake u profesionalnoj košarci napravio u zagrebačkoj Cedeviti. U septembru 2019, kada je formirana Cedevita Olimpija, preselio se na pozajmicu u OKK Beograd, pa je naredne dve sezone proveo u dresu Mege. Posle drafta se priključio prvom timu Ljubljančana, prošle sezone je bio u senci Alena Omića, ali je ove dobio pravu priliku i sjajno je iskoristio.

Bio je najbolji igrač Cedevite Olimpije u dosadašnjem toku sezone. Beležio 14,4 poena, 6,3 skoka i 1,9 blokada u Evrokupu, kao i 15,4 poena, 6,9 skokova i 2,8 blokada u ABA ligi.

"Još 2022. godine, kada je bio odabran na NBA draftu, znali smo da će doći dan kada će nas napustiti. Kada je otišao, imali smo pomešana osećanja u klubu. Došao je pre osam godina o tokom svih ovih sezona smo pratili njegov razvoj sa entuzijazmom, ne samo u Zagrebu i Ljublani, već i u Beogradu, gde je proveo određeno vreme na pozajmici. Ponosni smo što je ove sezone izrastao u pravi stub naše igre i bio dominantan ne samo u regionalnoj ligi, već i u Evrokupu. Njegov odlazak je dokaz da uz naporan i strpljiv rad može daleko da se dogura. Svesni smo da ostajemo bez jednog od najvažnijih igrača u ekipi, ali u isto vreme smo veoma srećni zbog njega i njegove porodice. Karlo će nam mnogo nedostajati, ali pratićemo nastavak njegove karijerei i želimo mu sve najbolje na budućem sportskom putu", rekao je direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.


tagovi

Cedevita OlimpijaKarlo MatkovićNju Orleans Pelikans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara