Amadu Sou (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Amadu Sou (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Cedevita Olimpija se posle prvenca u Evrokupu rastala sa krilom

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.01.24. | 17:46

Amadu Sou završio epizodu u Ljubljani

Posle 15 vezanih poraza, Cedevita Olimpija je probila led u Evrokupu ove sezone i savladala Hamburg na gostovanju. Naravno, odavno je ostala bez takmičarskih ambicija na evro-sceni, pa će sav fokus posvetiti ABA ligi i domaćem prvenstvu. Ipak, mogla bi i značajno oslabljena da nastavi borbu na dva pomenuta fronta.

Naime, dok se čeka potvrda ili demanti priče o odlasku Karla Matkovića u NBA, krilni košarkaš Amadu Sou i klub iz Ljubljane su sporazumno raskinuli saradnju, zvanično je potvrđeno.

Izabrane vesti

Sou je letos stigao u glavni grad Slovenije, ali je igrao samo do 11. kola ABA lige i Evrokupa, pošto je u susretu sa Huventudom na međunarodnoj pozornici pokidao prednji ukršteni ligament kolena. Beležio je 7,6 poena i 4,5 skoka u regionalnom takmičenju, 7,5 poena i 5,4 skokova na evro-sceni do teške povrede.

Kako je u saopštenju istaknuto, 25-godišnji košarkaš je već napustio Ljubljanu i zaputio se ka SAD, gde će biti podvrgnut operaciji kolena, ali i gde će se oporavljati od nje.

Francuski kluba Ada Bloa je bio prva Souova stanica u Evropi, gde je prošle godine beležio 13,8 poena i 5,2 skoka na 32 nastupa. Dobre igre preporučile su ga Cedeviti Olimpiji, ali ga je nažalost teška povreda sprečila da ostavi dublji trag u ABA ligi.


tagovi

Cedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara