ZVANIČNO: Partizan doveo Pejnersa!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.07.19. | 19:52

Potpisao reprezentativac Letonije

Košarkaški klub Partizan lansirao je novo pojačanje - Žanisa Pejnersa!

Reprezentativac Letonije od danas je i zvanično novi košarkaš crno-belih, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu. Posle Vilijama Mozlija, za koga specijalizovani košarkaški portal Eurobasket tvrdi da je dogovorio dvogodišnju saradnju, Peiners je drugo pojačanje ovog dana. Ali, prvo zvanično. 

Izabrane vesti

Letonac koji igra na pozicijama beka i krila, minule sezone je branio boje turske Darušafake. Za nacionalni tim svoje zemlje, Pejners je igrao na kontinentalnim šampionatima 2015. i 2017. godine. Pre Darušafake je branio boje Lietkabelisa, Paoka, Ventspilsa, ukrajinskog Mikolajiva, Rige i Latvijas Univerziteta.
"U svojoj karijeri Pejners je imao prilike da se susretne sa Partizanom i oseti šta znači biti deo crno-bele porodice. Igrajući za PAOK u sezoni 2016/17, Žanis je bio akter dvomeča bratskih klubova, PAOK-a i Partizana NIS u okviru FIBA Lige šampiona", stoji na klupskom sajtu.

Tokom minula sezone, Žanis Pejners je odigrao 28 utakmica za Darušafaku u Evroligi i beležio prosečno 6,7 poena, 1,9 skokova i 1,5 asistencija, uz 30 odsto šuta za tri poena.

Partizan je ovog leta doveo Nemanju Gordića posle rastanka s ekipom Budućnosti, ali i Rašona Tomasa iz Dinamo Sasarija. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara