Zvanično - Radonjić novi trener Bajerna: Defanziva mora odmah da se menja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.04.18. | 11:47

Ugovor je do kraja sezone, uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu

Dejan Radonjić je novi trener Bajerna iz Minhena! Kao što je Bild najavio pre par dana, crnogorski stručnjak je potpisao za Bavarce i obavezao se na saradnju do kraja sezone, sa mogućnošću produžetka saradnje na još godinu dana ukoliko se obe strane usaglase, kažu prve informacije.

Bivši trener Crvene zvezde debitovaće na klupi minhenskog tima u sredu na domaćem terenu protiv Ulma (4. april, 20.30 h).

Izabrane vesti

Radonjić je u subotu imao sastanak sa stručnim štabom i privremenim trenerom Emirom Mutapčićem. Jutros je imao prvi trening sa ekipom.
"Sve se dogodilo brzo, nisam morao mnogo da razmišljam. Željan sam da radim kao trener Bajerna. Tim je izgubio četiri utakmice zaredom. Defanziva će morati odmah da se menja. Imamo dovoljno vremena za to. Daćemo sve da odbranimo prvo mesto. Cilj je jasan - osvojiti prvenstvo", rekao je Radonjić.

Radonjić će tako ponovo imati priliku da radi sa Stefanom Jovićem i Majkom Cirbesom, a imaće i Milana Mačvana i Vladimira Lučića u ekipi.
"Znam Dejana dugo i znam šta mogu da očekujem. Veoma je vredan, ima plan i jasnu strukturu i uvek je dobro pripremljen. Sa dosta naših igrača je već radio. Imali smo iskren razgovor i srećni smo što smo ga doveli. On je idealno rešenje u ovom momentu", rekao je Marko Pešić.

Radonjić je u karijeri vodio ekipe kao što su Budućnost i Crvena zvezda. Osvojio je tri šampionata Srbije, tri ABA lige, šest crnogorskih šampionata, šest tamošnjih kupova i tri srpska Kupa Radivoja Koraća.

I sportski direktor Bajerna Danijele Bjazi nije krio zadovoljstvo.
"Dejan je veoma cenjen trener koji ima iskustvo na najvišem evroligaškom nivou. Osvojio je mnogo titula i podigao je uspeh u Beogradu na neke nove visine. Ima duboko znanje i druželjubiv je", rekao je Bjazi.

Radonjić je na klupi Bajerna zamenio selektora Srbije Aleksandra Đorđevića.

Foto: FC Bayern


tagovi

Dejan Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara