Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)
Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)

Zvezda 5/5 i +129 u ABA ligi, Krka kao jači trening pred Bajern

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.11.20. | 19:57

Kapiten Branko Lazić odmarao, Saša Obradović razdelio minutažu, sledi put u Minhen

Pet utakmica - pet pobeda. Nije da se drugačiji ishod očekivao u odmeravanju snaga sa Krkom, ali Crvena zvezda je bezbrižno ušla u novembar gde je tek čeka gust i težak raspored. Zvezdu već u petak čeka Bajern, a večerašnja pobeda rezultatom 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16) poslužila je kao nešto jači trening pred jako bitno evropsko gostovanje.

Kako se i očekivalo, Saša Obradović je i ovu utakmicu iskoristio da obori minutažu nosiocima, pa su tako svi zaigrali i ubacili bar jedan poena. Najduže se na parketu zadržao Ognjen Dobrić koji u Evroligi nema zavidnu minutažu, ali sada je odigrao 26 minuta i poverenje opravdao sa 14 poena (4/6 za tri) i pet uhvaćenih lopti. Njegov dugogodišnji saborac Dejan Davidovac odigrao je oko 24 minuta i ubacio devet poena, četiri sa linije slobodnih bacanja. Dvocifreni su bili još Kori Volden sa 13 poena, te pet asistencija i četiri skoka, te Džoni O’Brajant koji je u svom debitantskom nastupu u Jadranskoj ligi prikupio 11 poena (3/9 iz igre, 0/3 za tri) i pet skokova, uz po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Džordan Lojd stao je na 10 poena za šesnaest i po minuta. Kapiten Branko Lazić dobio je poštedu zbog velikih napora u proteklim sedmicama.

Izabrane vesti

Utakmica nije bila nimalo prijatna za oko. Bez pravog ritma igralo se od prvog sudijskog podbacivanja, što je posledica odluke Vladimira Anzulovića da njegovi igrači maksimalno uspore Zvezdinu ofanzivu čestim prekršajima. Tako je, primera radi, samo treća četvrtina trajala više od pola časa, jer je svaki napad bio presečen faulom. Crveno-beli su tako izveli ukupno 37 slobodnih bacanja i situaciju okrenuli u svoju korist - 31 pogodak za izuzetno visokih 83,8 odsto preciznosti.

Džoni O’Brajant (©Star Sport)Džoni O’Brajant (©Star Sport)

Ovakva Krkina taktika praktično je poslužila gostima kao mehanizam da Zvezda ne napravi preveliku razliku već u ranoj fazi utakmice i imala je bitniji uticaj samo tokom prve četvrtine, kada je rezultat skoro pa bio izjednačen. Kako je vreme prolazilo, Zvezdinim košarkašima su se oslobodile ruke i počeli su da ulaze šutevi, pa je razlika već do poluvremena iznosila velikih 16 poena (42:26). I konstantno je rasla... Do maksimalnih +31 (83:52) pred kraj. Jednostavno, razlika u kvalitetu je očigledna i prevelika da bi Krka mogla ozbiljnije da uspori verovatno glavnog favorita za osvajanje novog šampionskog prstena.

------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – KRKA 88:62

/18:15, 26:14, 23:17, 21:16/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd;

Gledalaca: -

Sudije: Luka Kardum, Ivan Stefanović, Gordan Terlević.

CRVENA ZVEZDA: O’Brajant 11 (6sk), Ročesti 3, Hol 7 (4as), Volden 13 (5as, 4sk), Lojd 10, Davidovac 9, Rit 3, Dobrić 14 (4/6 za tri), Simonović 6, Jagodić Kuridža 8, Kuzmić 2, Teri 2.

KRKA: Medved -, Stergar 5, Jančar -, Kamfor 9, Stipčević 3, Vrabac 13, Barič 9, Kosi -, Škifić 11, Škendelj, 3, Rebec 3, Vučetić 6.

------------------------------------

I pored ubedljive pobede i krstarenja u trećoj brzini, Saša Obradović bio je nezadovoljan nekim detaljima i nije propustio priliku da jasno stavi do znanja šta mu smeta još u toku igre. U nekim situacijama Zvezdini napadi zavšavali su se individualnim akcijama ili šutevima, bez odrađenih akcija koje su bile zacrtane, a takođe je Obradović imao razloga i da zameri na nekim dopuštenim ofanzivnim skokovima i tome što su Krkini igrači nekoliko puta suviše lako ostajali usamljeni na šutu, odnosno što odbrana nije dobro rotirala u nedostatku komunikacije. Ali, to su bile samo finese koje se rešavaju u hodu i nije nešto zbog čega Crvenoj zvezdi treba da brinu.

Najveće probleme Zvezdi zadali su Adin Vrabac i Jure Škifić, dok jedini američki igrač u timu Roderik Kamfor nije mogao da pogodi apsolutno ništa – devet poena, uz 3/12 iz igre i 1/7 za tri, a tu jedinu trojku postigao je uz zvuk sirene sa pola terena... Nekadašnji košarkaš Partizana bio je najefikasniji u svom timu sa 13 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Škifić dopisao 11 poena i tri uhvaćene lopte.

Sada je najvažnije da se ekipa dobro odmori i pripremi za put u Minhen, jer posle toga slede i vezana gostovanja Primorskoj u Kopru, pa Asvelu u Lionu...

ABA LIGA - 5. KOLO

Subota

Mornar - Mega 80:73

/Gebrijel 24 - Petrušev 29/

Igokea - Partizan 90:84 (79:79)

/Karmajkl 27 - Gordić 19/

Nedelja

Cibona - Primorska 91:50

/Bilanovac 21 - Durnik 13/

Zadar - Split 66:72

/Gilbert 13 - Luković 18/

Ponedeljak

Crvena zvezda - Krka 88:62

/Dobrić 14 - Vrabac 13/

21.00: (1,55) FMP (14,5) Borac (2,70)

Odloženo

Cedevita Olimpija - Budućnost

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KrkaSaša ObradovićDžoni O'BrajantDžordan LojdKori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara