Košarkaši Crvene zvezde (Foto: MN Press)
Košarkaši Crvene zvezde (Foto: MN Press)

Zvezda na pragu osme uzastopne titule u Superligi i 17. vezane pobede, a oči uprte u Vildozu

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 09:06

Košarkaši Crvene zvezde će u drugoj utakmici finala gostovati u Železniku

Vratili su se na parket košarkaši Crvene zvezde posle 16 dana pauze i rutinski savladali FMP 94:70 na startu finalne serije Superlige Srbije. Došli su na prag osme uzastopne titule u domaćen šampionatu, a drugi meč finala igra se već od 12.00, u Železniku.

U prvom se jasno osetila razlika u kvalitetu, ali i da su se izabranici Duška Ivanovića uželeli terena, s ozbirom da su proveli više od dve nedelje bez utakmica, odigrali samo tri u maju. Dominirali su crveno-beli u svim segmentima igre i ubedljivo opravdali ulogu favorita, a sada će pokušati da ponove isto i podignu drugi trofej u sezoni, posle Kupa Radivoja Koraća. Jedini peh bila je povreda Luke Vildoze, koji se požalio na probleme sa preponama. Odmah posle susreta je išao na preglede, ali još nije poznato da li će biti u stanju da pomogne ekipi protiv FMP-a i o kakvoj povredi se radi.

Izabrane vesti

"Videćemo šta je. Neko je malo istegnuće, videćemo šta je i kako je", rekao je trener Ivanović posle prvog susreta.

Ostaje da se vidi u kakvom je stanju Vildoza pred finalnu seriju u regionalnom prvenstvu, ali uprkos tome što se požalio na određene probleme, upisali su crveno-beli čak 16. vezanu pobedu u svim takmičenjima. Sve je počelo od Studentskog centra i 19. marta. Od tada Zvezda niže samo trijumfe. Imaće priliku da upiše i 17. i tako sa produži decenijski niz pred borbu za titulu u ABA ligi protiv večitog rivala, Partizan Mozzart Beta.

Na startu borbe za domaći tron, Branko Lazić je ubeležio jubilarni 750. nastup u crveno-belom dresu. Odavno je rekorder kluba sa Malog Kalemegdana, a postao je i sinonim za uspehe Zvezde, pošto je od 2011. osvojio šest titula u ABA ligi, pomenutih sedam u Superligi, ali i sedam Kupova Radivoja Koraća i Superkup ABA lige (2018).

Osim što je kapiten upisao veliki jubilej, Luka Mitrović je potvrdio da se nalazi u strašnoj formi. Iako se raspored proredio, Zvezdin centar je bio najistaknutijih pojedinac u poslednjih mesec i po dana. Igrao je na visokom nivou čitave sezone, ali se čini da je podigao lestvicu otkako je počeo plej-of ABA lige.

U regionalnom takmičenju je bio među najzaslužnijima što su crveno-beli bez poraza stigli do finala, a u četiri susreta protiv Zadra i Budućnosti beležio je prosečan indeks 20,8 i sa tim učinkom je trenutno najkorisniji igrač doigravanja.

Nastavio je u odličnom ritmu i u finalu domaćeg prvenstva, pošto je bio daleko najbolji pojedinac na terenu protiv FMP-a, te ga je okončao sa 21 poenom. Sa lakoćom je pronalazio rešenja na protivničkoj polovini, pogađao u visokom procentu sa linije penala (7/8). Sve to za nešto više od 20 minuta u igri.

FMP je na startu finalne serije bio prilično nemoćan u prvom poluvremenu, ali se u nastavku podigao i postigao poen više od Zvezde u drugih 20 minuta. Svi igrači su dobili priliku da se odmere sa braniocem trona, a Ebuka Izundu je posle vrlo dobrih izdanja u polufinalu protiv Mege, bio najefikasniji sa 11 poena. Interesantno je da je centar Pantera u tekućoj sezoni značajno popravio napadački arsenal, počeo da uzima i šuteve za tri poena i sve se bolje snalazi na mestu "četvorke".

U svakom slučaju, crveno-beli su i u prvoj utakmici odigrali veoma angažovano, pokazali da su naoštreni da završe sezonu sa novom triplom krunom. Ostaje im da potvrde trijumf na startu finalne serije u Superligi i dobrom partijom u Železniku odbrane tron po sedmi vezani put, ali i da se što bolje uigraju i pripreme za ono što sledi - veliko finale ABA lige protiv Partizan Mozzart Beta.

FINALE SUPERLIGE SRBIJE (na dve pobede)

Prva utakmica

Crvena zvezda - FMP 94:70

/Mitrović 21 - Izundu 11/

Druga utakmica, nedelja 11. jun

12.00: (5,00) FMP (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Majstorica (ukoliko bude potrebe)

Ponedeljak, 12. jun: Crvena zvezda - FMP



tagovi

KK Crvena zvezdaFMPFMP ŽeleznikKK FMPLuka MitrovićDuško IvanovićLuka VildozaBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara