(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda u probranom krugu četiri sportska društva s klubovima u Ligi šampiona i Evroligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.06.23. | 14:25

Podatak za ponos crveno-bele familije

Fudbaleri Crvene zvezde zahvaljujući tituli u Mozzart Bet Superligi obezbedili su učešće u Ligi šampiona za sezonu 2023/2024, a nakon vesti da su njihove kolege iz košarkaške sekcije dobile pozivnicu Evrolige da se ponovo takmiče među najboljim klubovima Evrope, crveno-bela porodica postala je jedna od tek četiri sportska društva koja će imati predstavnike u elitnim takmičenjima na kontinentu.

Uz navijače Crvene zvezde privilegiju da gledaju i fudbalere i košarkaše u borbama sa najboljim evropskim klubovima imaju još samo pristalice Real Madrida, Barselone i Bajern Minhena.

Izabrane vesti

Peti u ovom društvu mogao bi da postane Panatinaikos, ukoliko izabranici Ivana Jovanovića uspeju da se kroz kvalifikacije domognu grupne faze Lige šampiona. Kreću od drugog kola.

Crveno-belima, inače, ovakva situacija nije strana. I u sezoni 2019/2020. fudbaleri Crvene zvezde su igrali Ligu šampiona, a košarkaši Evroligu, dok je Partizan tu privilegiju imao u sezonama 2003/2004. i 2010/2011.

Srbija i Beograd će drugi put uzastopno imati dva kluba u Evroligi, a kada je reč o istovremenom gledanju najboljeg fudbala i košarke, sledeće sezone uz Beograd, Madrid, Barselonu i Minhen to će, po trenutnom stanju, biti moguće i u Berlinu (Union/Alba) i Milanu (Inter/Olimpija).

Pritom, crveno-bela porodica bi mogla da dobije i trećeg predstavnika među kontinentalnom elitom sledeće sezone, ako vaterpolisti uspeju da se kroz kvalifikacije domognu mesta u Ligi šampiona.



tagovi

FK Crvena zvezdaKK Crvena zvezdaEvroligaLiga šampionaSD Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara