Košarkaši Crvene zvezde sa trenerom Vladimirom Jovanovićem (©KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde sa trenerom Vladimirom Jovanovićem (©KK Crvena zvezda)

Zvezda umalo od gotovog napravila veresiju u Nikoziji, Peristeri promašio šut za pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 18:55

Dobra partija Adamsa i sve bolji Bentil, ali nova drama za crveno-bele na pripremama

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Peristeri na startu turnira u Nikoziji. Vodili su od prvog do poslednjeg minuta, imali +12 na startu odlučujuće deonice, ali nisu uspeli da izbegnu dramu. Košarkaši grčkog tima su imali napad za pobedu, ali je rival promašio šut van linije 6,75, pa je ekipa Vladimira Jovanovića upisala još jedan trijumf - 73:72.

Najefikasniji je još jednom bio Ognjen Dobrić sa 16 poena, ali crveno-bele može da raduje dobar partija novajlije Džejlena Adamsa koji je susret okončao sa pola koša manje. Na kraju je možda i najveće zasluge za pobedu poneo Ben Bentil kojem je skok nedostajao za dabl-dabl (13 poena). Dvocifren još Nikola Ivanović sa 12 poena.

Izabrane vesti

Crveno-beli su već sredinom prve deonice stekli dvocifrenu prednost. Odgovorio je Peristeri serijom 7:0 i najavio dobar duel na Kipru. Ipak, konstantno su Jovanovićevi puleni čuvali višak. Vezali su 10 poena početkom druge deonice i došli do 13 poena viška. Grčki tim je do odlaska na veliki odmor uspeo da prepoplovi zaostatak, ali se scenario s početka druge, ponovio i na startu treće deonice - Zvezda je ponovo bila na 13.

Čuvao je srpski šampion dvocifrenu prednost, ali ponovo omogućio rivalu da mu se približi u smiraj četvrtine (59:53). Nije ipak delovalo da će biti drame u Nikoziji. Ponovo crveno-beli dolaze do dvocifrenog viška, ali su uspeli da zakomplikuju situaciju u odlučujućim minutima.

Kaselakis je trojkom na ulasku u poslednja dva minuta približio Peristeri na samo dva razlike. Usledio je faul u napadu Mitrovića, ali je rival propustio priliku da poravna ili preokrene. Dobio je Mitrović potom šansu sa linije penala da odlepi crveni-bele, ali je bio polovičan (73:70). Usledio je odličan prodor Silvana Fransiska i lukava asistencija ka Aleksi Radanovu, koji je efektno zakucao i sveo minus na samo pola koša.

Holand potom maši flouter na drugoj strani, Luka Mitrović dolazi do ofanzivnog skoka, ali ne pogađa zicer. Ekipi Vasilisa Spanulisa je ostalo devet sekundi da upiše pobedu, ali je Moraitis promašio šut sa distance na tri sekunde do kraja.

U poraženoj ekipi izdvojio se Fransisko sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. Tri poena manje dodao je Šakur Džajston, dok su po 10 dodali Kaselakis i bivši igrač crveno-belih Aleksa Radanov.

Na turniru u Nikoziji će se od 20.30 sastati Olimpijakos i Hapoel Holon, dok će Zvezda sutra od 18.00 ukrstiti koplja sa ekipom iz Pireja.


tagovi

KK Crvena zvezdaPeristeriDžejlen AdamsBen BentilOgnjen DobrićVladimir Jovanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara