Džon Holand i Ognjen Dobrić (©Starsport)
Džon Holand i Ognjen Dobrić (©Starsport)

Zvezdin pitbul se seli na Kanare, braniće tron u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 00:27

Džon Holand na pragu novog angažmana u Gran Kanariji

Nije se Džon Holand naigrao u Crvenoj zvezdi, ali nema dileme da će ga navijači pamtiti po dobru. Plenio je pozitivnom energijom, uvek davao sve od sebe na parketu, šokirao Olimpijakos u finišu Evrolige sa 17 poena. Ipak, bilo je jasno da će napustiti Mali Kalemegdan po okončanju sezone, a čini se da je pronašao i novi angažman.

Kako prenosi španski Ensestando, koji po običaju ne greši kada su u pitanju potezi klubova iz ACB lige, 34-godišnji krilni košarkaš je na pragu dogovara sa Gran Kanarijom. Ekipom koja je minule sezone osvojila Evrokup i ima ambiciju da ga odbrani.

Izabrane vesti

Odličan transfer za iskusnog košarkaša rodom iz Bronksa. Ima veliko iskustvo iz Evrokupa (69 utakmica, 10 poena u proseku) i kao neko ko je bio zadužen za dobru atmosferu u svlačionici Zvezde, sigurno će značiti Jaki Lakoviču. Tako će se posle pune decenije vratiti u Španiju, gde je na početku profesionalne karijere igrao za Betis (tada Kahasol Sevilja).

Holand će u novembru napuniti 35 godina, a u sezoni za nama beležio je 4,3 poena i provodio oko 13 minuta na parketu u ABA ligi, dok je u Evroligi prosečno igrao oko 10 minuta i postizao 3,6 poena, uz preciznost van linije za tri od 38 odsto.

Posle četiri godine na univerzitetu u Bostonu, Holand nije bio izabran na NBA draftu, pa se preselio u Evropu i zaigrao za Roan u Francuskoj. Usledio je odlazak na Iberijsko poluostrvo gde se zadržao sezonu, pa se vratio u Francusku i zaigrao za Gravlen. Branio je potom boje Bešiktaša, pre nego što je konačno dobio šansu u NBA. Bio je član Bostona i Klivlenda, ali nije uspeo da se izbori za veću ulogu pa je od 2017. do 2019. mahom nastupao u Razvojnoj ligi (2018/19 za Ostin Sparse).

Nakon toga je kratko igrao u Portoriku i na Filipinima, pre nego što se vratio na Stari kontinent i potpisao za Hapoel Jerusalim. Igrao je potom za Uniks i Bursu (stigao do finala Evrokupa sa turskim timom), dva puta kratko se ponovo vraćao u Portoriko, pa je čak i nakon što se dogovorio sa Zvezdom proveo određeni period pred početak priprema boreći za titulu u državi za čiju reprezentaciju je nastupao.

Sa crveno-belima je osvojio Superligu i Kup Radivoja Koraća (mada nije bio u timu zbog pravila o broju stranaca), a tokom karijere je podigao Kup Izraela, bio šampion u Portoriku.

Pored angažovanja Holanda, Gran Kanarija radi na još jednom važnom poslu, tvrdi Ensestando, pošto želi da zadrži Aleksandara Balcerovskog. Poljski reprezentativac je na radaru Panatinaikosa, ali u klubu su svesni da će značajno izgubiti na kvalitetu njegovim odlaskom i pokušaće da ga zadrže povećanjem plate.


tagovi

Džon HolandKK Gran KanarijaAleksander Balcerovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara