Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)

Zvezdina ubedljiva generalka pred Fener, Lojd i Volden ubacili 49 poena Borcu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 21:24

Crveno-beli slavili u Čačku - 99:78

Osam od osam! Ne mora ništa da znači jer su ovo pripreme i ono pravo tek sledi, ali Crvena zvezda je perfektno odradila predigru za sezonu koja startuje u sedmici pred nama. Crveno-beli završili su ubedljivo generalnu probu pred gostovanje Fenerbahčeu trijumfom protiv Borca u Čačku sa ubedljivih 99:78 (24:21, 29:18, 28:21, 18:18).

Posle recki protiv Mege i FMP, potom na pripremnom turniru u Antaliji protiv Turk Telekom i Karšijake, a zatim i Igokee, Mornara i Oradee, Crvena zvezda je zatvorila pripreme efektnom igrom i zadovoljavajućom odbranom, u kojoj protivnik ni u jednoj četvrtini nije uspeo da ubaci više od 21 poena. Ponovo su pokretačka snaga Zvezde u napadu bili Džordan Lojd i Kori Volden. Snagu novog crveno-belog tandema u nastajanju osetili su u Čačku, jer su dvojica bekova ubacili 49 od ukupno 99 poena Zvezda, što je bezmalo tačno pola onoga što je ubacio ostatak ekipe.

Izabrane vesti

Može ovaj podatak delimično i da zabrine navijače Crvene zvezde, a može biti i da su šuterske ruke Lojda i Voldena jednostavno bile usijane. Nekadašnji strelac Valensije bio je najefikasniji igrač utakmice sa 26 poena (8/16 iz igre, 5/8 za tri) za dvadeset dva i po minuta na parketu, na šta je upisao još osam skokova i dve asistencije za ukupni indeks korisnosti 26. Njega je u stopu pratio Kori Volden sa 23 poena (7/9 iz igre, 3/4 za tri) za 21 minut, plus četiri završna dodavanja i indeks 23. Uz njih dvocifreni učinak imao je samo još Dejan Davidovac sa 13 poena. Solidnu utakmicu imao je Ognjen Kuzmić sa pet poena i sedam uhvaćenih lopti, diok je Marko Simonović imao devet poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Zvezda je bila dobrog raspoloženja u šutu sa distance (12/22), a samo iz reketa uspela je da prikupi čak 38 poena, što je takođe bitan faktor pred otvaranje sezone u Istanbulu. Gost iz Beograda rutinski je odradio posao u Čačku, gde Borac nije uspevao da pruži jači otpor. Već od starta susreta bilo je jasno u kojem će pravcu ići utakmica i igrači Saše Obradovića imali su vođstvo u svojim rukama praktično sve vreme, a kako su minuti odmicali, razlika je uglavnom samo rasla. Najveću prednost Zvezda je imala kod rezultata 81:60, a protivnika je slomila u više manjih serija, uz brzu i konkretnu napadačku igru, plus dobru odbranu u određenim segmentima.

Kod Borca najefikasniji je bio Nikola Kočović sa 17 poena, uz pet asistencija. Brajs Džons imao je 14, 1 Nemanja Todorović 11 poena. Crvena zvezda sa Fenerom otvara evroligašku sezonu u petak od 19.45, a već u ponedeljak sledi gostovanje Ciboni u Zagrebu na startu Jadranske lige.



tagovi

Borac ČačakDžordan LojdKori Volden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara