Balša Koprivica (©Starsport)
Balša Koprivica (©Starsport)

Balša Koprivica na kontroli u Madridu: Gledam na TV-u utakmicu i tek onda shvatam kako je navijačima

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.22. | 16:10

Mladi košarkaš Partizan Mozzart Beta jedva čeka da mu se oporavi ruka kako bi ponovo mogao da se pridruži saigračima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Polako su se crno-beli navijači okupljali na aerodromu Nikola Tesla i usput mimoilazili sa ljubiteljima fudbala koji su čekirali karte za Katar. Grupa zaljubljenika u košarku spremala se za put ka prestonici Španije, gde će bodriti četu Željka Obradovića protiv Real Madrida (četvrtak 20.45). U toj gužvi u jednom trenutku se pojavio i Balša Koprivica. Košarkaš Partizan Mozzart Beta je na pauzi zbog povrede, a put Madrida je krenuo ne samo da bi bodrio saigrače, nego i da bi obavi kontrolni pregled.

Izabrane vesti

Dečaci su mu prilazili kako bi napravili fotografiju za uspomenu, a on je svaki zahtev prihvatao sa osmehom. Željan je igre, ali je svestan da u ovoj situaciji mora da bude naoružan strpljenjem.

Teretanu i kondiciju radim svaki dan. Samo ne mogu levom rukom da stiskam jako... Ali, na terenu mogu da radim sa jednom rukom, mogu malo i da šutiram sa obe statično. Nisam mnogo limitiran, kako bi se možda očekivalo“, pojasnio je Koprivica u razgovoru za Mozzart Sport kako teče oporavak.

Početkom novembra kada se desila povreda na duelu sa Panatinaikosom, objavljeno je da ga čeka pauza od dva meseca.

Ta prognoza je više izneta preventivno. Od povrede je prošlo 20 dana, a od operacije 12. Od tog zahvata do povratka bi trebalo nekih pet ili šest nedelja. Ja smatram da ću možda krajem decembra moći da zaigram. Videćemo kako sve to bude“.

Nije mnogo prošlo od početka sezone do tog trenutka koji je potpuno poremetio planove mladog košarkaša.

Teško mi je palo. Nastavio sam da igram tada... Nikome nije bilo jasno kako sam polomio. To je bilo na nekom zagrađivanju. Bio je tajm-aut, posle toga sam se vratio na teren. Posle nekoliko minuta sam primetio da nešto nije u redu. Odmah je oteklo tokom utakmice, pa smo shvatili da je prelom. Kad sam se sutradan vratio u Beograd, u Kliničkom centru su mi rekli da neću trenirati dva meseca. U tom trenutku sam se baš iznervirao. Ali, posle toga je sve bilo u redu“.

Njegovi saigrači su juče doživeli poraz od Barselone...

Sinoć kad sam gledao utakmicu na TV, bilo mi je mnogo čudno. Tek tada shvatim kakav osećaj imaju navijači. Mnogo drugačiji ugao nego kada si igrač na terenu, pa sve posmatraš iz te uloge“.


Veruje Balša da ima šta da nauči i u ovoj trenutnoj situaciji.

Mislim da je i dobro za mene da gledam sa strane. Da sagledam i neku drugu stranu, pa kad se budem vratio da budem spreman na sve što treba. Znam šta se očekuje od mene, ali svakako i sada upijam dok gledam, pokušavam iz svega ovoga da izvučem pozitivne stvari. Nisam isfrustriran zbog povrede, koristim ovo vreme na najbolji mogući način. Na početku sezone je bilo nekih poraza, sad je sve već bolje, tako da jedva čekam da se vratim i potpuno rasterećen nastavim motivisano da radim“.

Već sutra Partizan Mozzart Bet čeka još jedna teška utakmica, rival je Real Madrid.

Očekujem dobru bitku, posebno jer smo izgubili juče od Barselone. Smatram da su momci dali sve od sebe, igrali su dobro u nekim situacijama, ali nismo napadački bili kako se očekivalo. Ali, da ne ulazim u dublju analizu. Mislim da ćemo sutra biti motivisani da pobedimo i da se vratimo bar sa jednom pobedom“, zaključio je Koprivica.


tagovi

Partizan Mozzart BetBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara