Saša Obradović (©MN Press)
Saša Obradović (©MN Press)

Bez šuta ne možeš ništa u plej-ofu: Nije dobro počelo za Sašu, brejk Makabija u Monaku

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 22:31

Izraelski tim ostvario bitnu pobedu na otvaranju četvrtfinalne serije

Hladan tuš za Sašu Obradovića odmah na otvaranju četvrtfinalne serije u Evroligi. Monako nije iskoristio na prvom meču prednost domaćeg terena, Makabi mu je održao ozbiljnu lekciju i ugrabio prvi trijumf - 79:67 (18:16, 18:17, 24:17, 19:17).

Iako se serija igra na tri pobede, ovaj današnji korak mogao bi da bude veoma značajan za izraelski tim. Vejd Boldvin i drugari su odigrali odličan meč, napravili brejk i sa mnogo samopouzdanja dočekuju i naredni duel u gostima. Čak i da ne ponove večerašnji rezultat, imaće velike šanse da prođu, jer će onda još dve pobede juriti kod kuće.

Izabrane vesti

Monako je imao očajan šut, ubacio je samo četiri trojke iz 26 pokušaja! U plej-ofu sa nešto više od 15 odsto uspešnosti iza linije 6,75 metara - ne mogu da očekuju ni ravnopravnu borbu, a kamoli pobedu. Dugo su bili na samo jednoj postignutoj trojci, a onda su preostale postigli kada je već sve bilo rešeno.

U prvom poluvremenu je publika gledala zanimljivu i neizvesnu utakmicu, ali je u nastavku sve bilo u znaku gostujućeg tima. U jednom trenutku je bilo i 17 razlike, ali u završnici su domaći donekle uspeli da ublaže poraz.

Posle izjednačenog prvog poluvremena veoma raspoloženi su na teren istrčali košarkaši Makabija. Ubacivali su šta su hteli, a domaći nikakvo nisu mogli da pronađu put ka košu. Tokom treće četvrtine je i prelomljena utakmica, jer u poslednjem periodu Monako nije imao oružje koje bi ga dovelo do velikog preokreta. Majk Džejms je pokazao neku reakciju, vezao nekoliko dobrih napada, ali bilo je to nedovoljno...

Najraspoloženiji u pobedničkom sastavu bio je Vejd Boldvin sa 20 poena, dok su kod poraženih po 15 postigli Majk Džejms i Alfa Dijalo.

Naredni duel u četvrtfinalnoj seriji igra se u Monaku u četvrtak u istom terminu kao večeras - 20.15.

EVROLIGA, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Monako - Makabi 67:79 (16:18, 17:18, 17:24, 17:19)

/Dijalo, Džejms 15 - Boldvin 20/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet U TOKU

Sreda

20.00 (1,17) Barselona (20,0) Žalgiris (6,00)

20.45 (1,35) Olimpijakos (16,0) Fenerbahče (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK Makabi Tel AvivKK MonakoEvroligaSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara