(Twitter @ASMonaco_Basket)
(Twitter @ASMonaco_Basket)

Blosomgejm četvrto pojačanje Monaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 13:06

Sa ovim poslom koji je uradila uprava van sezone, jasno je gde želimo da budemo", poručio je Amerikanac

Monako je produžio saradnju sa trenerom Sašom Obradovićem do leta 2025. godine, pa sa Majkom Džejsmon na dve i Dontom Holom na tri godine.

A onda je počeo da dopunjuje sastav koji je prošle sezone stigao do plej-ofa Evrolige i finala šampionata Francuske.

Izabrane vesti

Ekipu srpskog stručnjaka prvo je iz redova najvećeg rivala Asvela pojačao Eli Okobo koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Džordan Lojd je stavio paraf takođe na dvogodišnji ugovor sa Monakom u kome će nastaviti saradnju sa Obradovićem započetu u Crvenoj zcvezdi.

I Džon Braun je potput Lojda i Okoboa odlučio da u naredne dve sezone bude stanovnik Monte Karla, pošto je s početkom invazije u Ukrajini napustio Uniks i kratko igrao za italijansku Brešu.

Trenutno poslednja akvizicija Kneževa je Džerom Blosomgejm koji je potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu.

"Monako neverovatan tim. Ključni igrači su zadržani, a novi imaju veliki potencijal. Ambicije su očigledno velike. Prošle godine su premašili očekivanja i zadobili poštovanje cele Evrope posle neverovatne serije protiv Olimpijakosa. Sa ovim poslom koji je uradila uprava van sezone, jasno je gde želimo da budemo" rekao je Blosomgejm koji je prošle sezone u dresu Ulma imao prosek od od 16,2 poena, 7,6 skokova i 1,3 asistencije u Evrokupu sa odličnim procentima šuta iz igre (55,8 odsto za dva pone,a 41,9 pdsto za tri poena), dok je u Bundesligi nizao prosečno 15,8 poena, 5,4 skoka i 1,1 asistenciju po meču.


tagovi

KK MonakoSaša ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara