Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanovo skoro savršeno poluvreme ostalo u senci Haliburtonove istorijske četvrtine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 05:42

Vrlo efikasna utakmica u Stejt Farm areni, Filadelfija posle produžetka pala protiv Klivlenda

Sporije je Bogdan Bogdanović otvorio sezonu, ali je u prethodnih desetak dana ozbiljno podigao nivo igre. Potvrđuju to najbolje brojke, koje kažu da je srpski košarkaš u poslednji šest dana odigrao dve najefikasnije partije od starta NBA šampionata. Sredinom prošle nedelje 28 poena protiv Niksa, ove srede ujutru još 26 protiv Indijane. Nažalost, kao i pre nedelju dana, njegova odlična partija ostala je u senci Atlantinog poraza – 157:152.

I ne samo u senci trećeg vezanog poraza ekipe, već je Bogdanovićevu dobru rolu u drugi plan bacila i strašna partija košarkaša gostiju Tajrisa Haliburtona. Poput srpskog reprezentativca, plejmejker Pejsersa zabeležio je drugu najefikasniju partiju od starta sezone, s tim što je za razliku od bivšeg člana Partizana, Haliburton mogao da slavi zbog iste.

Izabrane vesti

Imali su Hoksi na poluvremenu pobedu u rukama, prvenstveno zahvaljujući upravo Bogdanoviću. Kapiten srpske reprezentacije odigrao je gotovo savršeno prvo poluvreme, treće najefikasnije u njegovoj karijeri. Bogdan je na pauzi imao 22 poena, i to uz šut iz igre 8/10, odnosno dve od tri ubačene trojke. Na krilima nadahnutog Bogdanovića, domaćin je na tri i po minuta do kraja druge četvrtine imao maksimalnih 20 poena prednosti, a na pauzu otišao sa "plus 13" (86:73).

A, onda je Haliburton izašao sa odmora, ubacio u petu brzinu i krupnim koracima vodio Indijanu ka preokretu, a sebe odveo u istorijske knjige Pejsersa. Nezaustavljiv je bio Tajris u trećoj četvrtini. Sa linije penala, ispod koša ili sa distance, što je najčešće bio slučaj, nisu Hoksi imali rešenja za pleja Indijane. Ubacio je Haliburton samo u trećoj deonici 26 poena, postavivši rekord franšize, i poveo ekipu do pobede.

Indijana je na njegovim krilima "minus 13" sa početka treće deonice na izlasku iz iste pretvorila u "plus pet", ali daleko od toga da je utakmica već tada bila rešena. Nije to dozvolio Tre Jang. Momak koji često u drugom poluvremenu ume da nestane sa terena, ovog puta se pojavio u četvrtoj četvrtini i sa 16 poena u završnoj deonici pomogao Atlanti da zadrži priključak za rivalom. Ne i da uzvrati preokretom, jer Badi Hild je u završnih pet minuta (ubacio 13 poena u tom periodu) preuzeo uzde od Haliburtona i pokazao put Indijani ka pobedi, ali i ka četvrtfinalu NBA In-season turnira.

Jang je na kraju okončao meč kao najefikasniji pojedinac meča sa 38 poena, a upisao je i osam asistencija. Bogdanović je pored 26 poena zabeležio još dva skoka, dok je Dežonte Mari dodao 28 poena. U pobedničkoj ekipi se pored Haliburtona, koji je na 37 poena dopisao i 16 asistencija, istakao još pomenuti Hild sa 24 poena. Topin je ubacio 21, Maturan 19, a Nesmit 17...

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Vels Fargo Centru gde je Klivlend kao gost savladao Filadelfiju posle produžetka – 122:119. Nastavljaju Kavalirsi da nižu uspehe, večerašnji trijumf bio im je četvrti uzastopni, a da uspeh Bikerstafove ekipe bude još veći, Mičel, Levert i Okoro ni ovog puta nisu bili na raspolaganju.

I zato je Klivlend timski izneo utakmicu. Čak šestorica košarkaša završili su utakmicu sa dvocifrenim brojem poena. “Povukao“ je Garland sa 32, Alen je dodao 26, Strus je ubacio 20, Mobli 18, a Nijang i Porter po 12... Na drugoj strani Džoel Embid je ostvario dabl-dabl učinak sa 32 poena i 13 skokova, Maksi je zabeležio 30 poena, dok je Heris pridodao

NBA REZULTATI

Sreda

Orlando – Toronto 126:107

/Bankero 25 – Šruder 24/

Atlanta – Indijana 152:157

/Jang 38 – Haliburton 37/

Filadelfija – Klivlend 119:122

/Embid 32 – Garland 32/

Finiks – Portland 120:107

/Durant 31 – Grent 26/

LA Lejkers - Juta 131:99

/Dejvis 26 – Jurtseven 18/



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta HoksTajris Haliburton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara