Brajs Džons (KK FMP)
Brajs Džons (KK FMP)

Brajs Džons, igrač meseca u ABA ligi: FMP i ja - savršen spoj

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 11:14

"Stefanović veruje u mene i u ovaj tim. Poseban je trener i osoba, uvek je uz nas i njegova uloga prevazilazi košarkaške elemente, treninge i utakmicu. Nije važno da li pobeđujemo ili gubimo. Zaista se osećamo kao da je jedan od nas"

Uz Partizan koji je besprekoran posle šest kola ABA lige, najprijatnije iznenađenje regionalnog takmičenja je FMP. Tim iz Železnika će derbi protiv crno-belih (subota, 19 časova) dočekati sa skorom 5-1, što je malo ko pre otvaranje sezone mogao da pretpostavi. Za takav let Pantera, igrački je najzaslužniji Brajs Džons, koji je za sjajne partije u prošlom mesecu, a bilo ih je pet i u svih pet je slavio FMP, nagrađen titulom najboljeg igrača ABA lige u oktobru.

Dok su Panteri nizali trijumfe nad Igokeom, Cedevitom olimpšijom u Ljubljani, Mornarom, Mega Mozzart u beogradskom naselju Braće Jerković i zadrom, američki bek je nizaom prosek od 18 poena, 3,2 skoka, 5,8 asistencija i jedne ukradene lopte, sa indeksom korisnosti od 21,6, što ga stavlja na treće mesto liste po statističkom vrednovanju, ali na prvo mesto među igračima koji čiji su timovi beležili samo trijumfe u oktobru.

Izabrane vesti

"Osećam se kao da smo FMP i ja savršen spoj. Moj zadatak da kreiram za sebe ali i saigrače. Verujem da je to nešto što mi najviše odgovara" rekao je Džons za sajt ABA lige.

Malo ko je očekivao da će FMP tako dobro početi sezonu, ali Amaerikanac ima objašnjenje:

"Postoje samo dve reči kao tajna našeg uspeha: Predan rad."

Prema njegovim rečima ima savršen odnos sa debitantnom na klupi FMP i u ABA ligi, Nenadom Stefanovićem.

"Veruje u mene i u ovaj tim. Dao mi je odgovornost, mnogo mi je pomogao da mogu da igram na ovom nivou. Malo je reći da mu zahvalim na tome. Poseban je trener i posebna osoba, nastavlja da širi pozitivnu energiju, držeći stvari pod kontrolom. Verujem da ne možete da očekujete više od svog trenera. Uvek je uz nas i njegova uloga u timu prevazilazi košarkaške elemente, treninge i utakmicu. Nije važno da li pobeđujemo ili gubimo. Zaista se osećamo kao da je jedan od nas. Sjajna je osoba."

Brajsu je aktuelna sezona četvrta na Balkanu. Prvu je bio član Ulcinja, zatim je prethodne dve nosio dres čačanskog Borca iz koga se letos preselio u FMP.

"Liga je ove sezone zaista jaka. Morate da budete koncentrisani svaki put da biste stigli do trijumfa. Teško mi je da odgovorim da li je ABA liga jača ili slabija u odnosu na prethodna izdanja. Ovo mi je druga sezona, još je rano i mnogo utakmica tek predstoji. Verujem da že biti bolja godina od prethodne."

Dodaje da poštuje naš region.

"Mnogobrojni najbolji evropski igrači su sa ovih prostora. Ovde svi vole košarku. MVP NBA (Nikola Jokić) je igrao u ovoj ligii, kao mnoge zvezde u usponu i draftovani igrači. Zahvalan sam što sam dobio priliku da se pokažem ovde i steknem iskustvo. Nivo košarke i takmičenja je visok. Nemate pravo da u bilo koji meč ​​ulazite previše opušteno, jer ćete da budete žestoko kažnjeni od protivnika. Zbog svega što sam rekao, gajim veliko poštovanje prema košarci na ovim prostorima", rekao je MVP oktobra ABA lige Brajs Džons.



tagovi

Brajs DžonsFMPABA ligaNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara