Detalj sa utakmice (© KK Partizan/Tviter)
Detalj sa utakmice (© KK Partizan/Tviter)

Čudesni preokreti navika Partizan Mozzart Beta, od minus 17 do rušenja šampiona Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.03.23. | 20:23

Na krilima Kevina Pantera, Matijasa Lesora, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija crno-beli kao tajfun razneli Anadolu Efes u 29. kolu Evrolige i tako još jednom pokazali da je plej-of nadomak ruke

Pamtiće se ova nedelja dugo, pokazala je da nikada ne treba otpisivati Partizan Mozzart Bet. Ni kada gubi 17 razlike protiv dvostrukog šampiona Evrope i to na njegovom terenu. Vasilije Micić, Vil Klajburn i Šejn Larkin nisu znali kako da zaustave Parni valjak koji nema nameru da prestane da gazi sve pred sobom. U veličanstvenom naletu koji je doneo preokret ekipa, Željka Obradovića je došla do ubedljive pobede protiv Efesa 97:84 koja dodatno šalje crno-bele ka mestu koje garantuje plej-of.

Klub iz Humske se barem na kratko vratio na šesto mesto sa 16 pobeda i 10 poraza, dok Efes ponovo pada na negativan učinak od 15-16 čime sebi skoro pa zatvara vrata plej-ofa.

Izabrane vesti

Ova utakmica može da se stavi u košarkaške udžbenike u sekciju kako izgleda timska igra gde svako ima veliki doprinos. Kada se pogledaju brojke, čak pet igrača je imalo dvocifrene košgeterske učinke. Kevin Panter je imao 19 poena, Matijas Lesor je dodao 17 uz sedam skokova, Zek Ledej i Džejms Naneli su imali 16, a Aleksa Avramović je okončao susret sa 14.

Kod domaćina Vil Klajburn je imao 22 poena, Elajdža Brajant je dodao 16, Vasilije Micić 15.

Navikli su navijači Partizana da tim igra u usponima i padovima, ali dešavanja u Istanbulu su u kategoriji zajedno sa večitim derbijem. Niko se nije ni pošteno oporavio od dešavanja u meču sa Zvezdom kada je klub sa Malog Kalemegdana imao i 20 poena prednosti u prvom poluvremenu. Protiv Efesa je nešto slično viđeno. Crno-beli su odigrali najgorih pet minuta u čitavoj sezoni kada je Efes izgledao kao da ni nema protivnika na parketu. Vasilije Micić i Elajdža Brajant su pogađali kako su hteli. Ostalom, kako drugačije opisati situaciju kada je na semaforu stajalo 23:6. Ni tajm-auti Obradovića nisu pomagali, klub iz Humske je izgledao bespomoćno, a onda... Potpuni preokret. Možda još neverovatnije nego protiv Crvene zvezde. Čitava ekipa se probudila iz zimskog zna i kao medvedi su krenuli u lov, a plen je bio tim Ergina Atamana.

Koliko je loše izgledao u prvih šest minuta, toliko je bio dominatan u drugoj deonici. Pokretač svega, Zek Ledej. Amerikanac je nanizao čak 12 poena u drugom kvartalu, dok je serija Partizana krenula da melje dvostrukog šampiona Evrope, Ledej je baš bio taj koji je doneo preokret... od 23:6 do 30:31. Mogao je čak Partizan i do ubedljivije prednosti na kraju poluvremena, ali morao je da se zadovolji sa plus dva (39:37).

Bio je to znak da se rasplamsa borba u potpunosti u trećem kvartalu. Elajdža Brajant je koristio fizičku nadmoć protiv Kevina Pantera, a ponovo se rastrčao Micić kao i Vil Klajburn, ali imao je i Partizan svoja oružja. Dalekometna paljba. Pogađali su Naneli, Panter i Avramović. Niko u ovoj deonici nije bio u stanju da se odvoji. Kada god bi Partizan odigrao dva dobra napada, nadovezao bi se Efes sa tri i tako ukrug pa se u odlučujući deo utakmice ušlo bez nagoveštaja ko bi mogao da pobedi. Međutim, vrlo brzo je razrešena i ta misterija jer su uvodni minuti četvrtog kvartala pokazali sve.

Na kraju je prelomna sekvenca bila trojka Kevina Pantera, pa blokada Smailagića iz koje se izrodila trojka Nanelija za velikih plus pet na pet minuta do kraja.

Pokušao je Ataman minutom odmora, ali sjajnu odbranu je odigrao Avramović koji je izblokirao Micića, a potom ponovo Panter pogađa za 79:72. Bio je to kraj Efesa, produžila se serija gostiju do 16:0 i velikih 87:72, jasno je bilo svima u dvorani da prisustvuju velikoj pobedi srpske ekipe. Čak su se čili i žestoki zvižduci upućeni Atamanu i njegovim izabranicima, nema dileme da su razočarali ove sezone. Međtim koliko je luda ova sezona u Evroligi, još uvek ništa nije gotovo.

Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet 84:97

/23:11, 14:28, 27:24, 20:34/

Anadolu Efes: Larkin 9, Singlton, Brajant 16, Gazi, Klejburn 22, Arna, Tunčer, Plajs 7, Micić 15, Mbaje 5, Zizic, Danston 10.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 16, Avramović 14, Panter 19 (3/5 za dva, 3/5 za tri), Smailagić, Papapetru 2, Egzum, Naneli 16 (4/6 za tri), Lesor 17, Trifunović 2, Anđušić, Madar 2

EVROLIGA

29. KOLO

Četvrtak

Efes - Partizan Mozzart Bet 97:84

/Klajburn 22 - Panter 19/

19.00 Monako - Virtus Bolonja U TOKU

19.00 Žalgiris - Olimpijakos U TOKU

20.05 Makabi - Baskonija U TOKU

20.30 Valensija - Fenerbahče

20.45 Real Madrid - Olimpija Milano

21.00(1,60) Asvel (15,00) Panatinaikos (2,65)

Petak

20.30 (1,20) Barselona (19,00) Crvena zvezda (5,50)

20.30 (1,45) Bajern (15,00) Alba (3,20)



tagovi

KK PartizanAnadolu Efes

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara