©AFP
©AFP

Dalas tone ka ponoru: Četvrti vezani poraz Maveriksa, Dončić zbog tehničke propušta Indijanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 21:52

Šarlot drugi put u dva dana savladao istog rivala (104:110)

Ponoru ka kojem tone Dalas ne nazire se dno. Tim koji je pre samo deset dana imao legitiman povod i pravo da se nada mestu u plej-ofu četvrtim vezanim porazom dodatno je ugrozio čak i plasman u baraž. Muke Maveriksa večeras je produbio Šarlot koji je na ranu nanetu rivalu pre dva dana večeras dodao so i značajno ih udaljio od naredne faze takmičenja.

Posle pobede u gostima Hornetsi su večeras uspeli isti podvbig da ostvare i na domaćem terenu (110:104) i da tako seriju poraza Dalasa produže na četiri utakmice, međutim novi šamar nije jedini izvor glavobolja za ekipu Džejsona Kida jer je Luka Dončić novom tehničkom greškom, 16. ove sezone, zaradio suspenziju zbog koje će preskočiti gostovanje Indijani za dva dana.

Izabrane vesti

Odlučni da potvrde da pobeda u Amerikan Erlajns centru nije bila samo slučajnost Hornetsi su već u prvoj četvrtini uspostavili željeni ritam, sjajnom odbranom sveli rivala na samo 16 poena i prvi odmor dočekali na plus 14. Prednost domaćina oscilirala je u naredne dve četvrtine te je Šarlot uspevao da zalihu uveća i do maksimalnih 19 poena, ali i da vrati nadu gostima koji su u jednom trenutku prišli i na pola koša zaostatka.

Vrhunac neizvesnosti i uzbuđenja donela je poslednja deonica u kojoj su Maveriksi potpuno istopili minus i čak stigli do dva poena prednosti, međutim trojka Dončića na pet minuta i 44 sekunde pre kraja za 92:90 ispostavila se kao pogodak za prvo i jedino vođstvo gostiju na utakmici.

Trenutke odluke predstavljao je period od tri minuta bez poena Dalasa koje su trojkama prekinuli Dončić i Kleber, međutim poeni Slovenca i Nemca nisu bili dovoljni da probude ostatak gostujućeg tima.

Kao i u susretu odigranom pre dva dana, najraspoloženiji u redovima Šarlota bili su Gordon Hejvard i Pi Džej Vošington. Krila Hornetsa ukrasila su sjajno veče, te je Hejvard utakmicu završio sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je Pi Džej Vošington postigao jedan poen manje, uz 12 skokova i četiri asistencije.

Na drugoj strani, još jednom je najefikasniji bio Luka Dončić sa 40 poena, uz 12 skokova i osam asistencija, a najveću podršku predstavljao mu je Kajri Irving sa 18 poena. Novo vrlo dobro veče Slovanca ostaće međutim u senci kako poraza tako i suspenzije koja mu sledi. Naime, zbog prigovora sudiji u 4. minutu trećeg kvartala zaradio je novu tehničku grešku, 16. u aktuelnoj sezoni te ga oečkuje suspenzija usled koje će biti van protokola za susret sa Indijanom. Napetost gostiju usled negativne serije i činjenice da im mesto u narednoj fazi klizi iz ruku bila je osetna i pre i posle sutuacije u kojoj je glavna uloga pripala Dončiću. Tokom iste deonice, svoj deo šoua imao je i Irving koji se napao u verbalnom sukobu sa jednim od navijača Šarlota.

Gostovanje Pejsersima, koji su takođe u lošoj formi predstavljaće novi u nizu izazova koje Dalas dočekuje uz imperativ pobede, a seriju utakmica na strani Maveriksi će potom nastaviti protiv Filadelfije, Majamija i Atlante.



tagovi

Dalas MaveriksŠarlot HornetsNBA ligaLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara