Entoni Dejvis (Foto: AFP)
Entoni Dejvis (Foto: AFP)

Dejvis posle istorijski loše četvrtine i bolnog poraza: Bili smo očajni, sramni - nismo šampionski tim

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 15:00

Centar Lejkersa rezigniran posle novog neuspeha

Vodili su Los Anđeles Lejkersi na poluvremenu utakmice sa Minesotom, a onda u trećem kvartalu sve prosuli. Posle jedne od najgorih četvrtina u istoriji slavne franšize, morali su da potpišu poraz (83:107). Entoni Dejvis je odigrao dobar meč, ali nije mogao da izvuče Jezeraše, koji su tek sedmi na tabeli zapadne konferencije sa učinkom 7-6.

23.00: (1,35) Juta (14,0) Majami (3,70)

Izabrane vesti

Neuspeh u okršaju sa Timbervulvsima teško mu je pao.

"Bili smo očajni. Nismo igrali odbranu, nismo mogli da postižemo poene. Nije to bio slučaj samo večeras, već u svakoj trećoj četvrtini koju smo odigrali ove sezone. Ušli smo sporo, bili previše ležerni u napadu i odbrani. Moramo da se saberemo", izjavio je Dejvis.

Lejkersi su pomenuti treći kvartal izgubili sa 12:40. Drugi najgori učinak u istoriji u okviru jedne četvrtine od sezone 1954/55. Zašto se takve stvari dešavaju jednoj od najiskusnijih ekipa u ligi?

"Ne mogu to da vam kažem, ali moramo bolje", dodao je 28-godišnji košarkaš.

U Stejpls centru su se tokom leta okupili neki od najiskusnijih igrača lige. Ekipu Frenka Vogela su između ostlaih pojačali i Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni i Deandre Džordan, dok su se u klub vratili Dvajt Hauard, Kent Bejzmor, Vejn Elington, Trevor Ariza, Ejveri Bredli i Ražon Rondo. Postavljene su najviše ambicije, ali početak ne obećava. Ruku na srce, imaju Lejkersi i veliki broj kadrovskih problema. Lebron Džejms se prilično muči, a mogao bi da propusti još nekoliko sedmica zbog povrede abdomena.

Trenutna dešavanja ozbiljno stavljaju pod znak pitanja mogućnost sastava iz Grada anđela da ponovi uspeh iz 2020. godine i domogne se NBA prstena.

"Moramo da odlučimo ko želimo da budemo. Šampionski tim? Trenutno to nismo. Nećemo osvojiti titulu načinom na koji igramo sada. Moramo da budemo bolji i da ozbiljnije shvatamo utakmice kod kuće. Pobede generalno. Večeras smo bili sramni".


tagovi

Entoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara