Kori Volden, Kendrik Peri i Džerod Džons (ABA liga/KK Crvena zvezda)
Kori Volden, Kendrik Peri i Džerod Džons (ABA liga/KK Crvena zvezda)

Ekspertiza ABA lige: Sudije na meču Zvezda - Cedevita Olimpija vrlo dobro obavile posao

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 10:12

Kritke na račun sudijske trojke pokazale se kao neosnovane

Mnogo je, pokazaće se kasnije, bespostrebne prašine u javnosti podigla utakmica Crvena zvezda - Cedevita Olimpija odigrana 14. aprila (82:81), ne zbog dešavanja na terenu, već zato što je u završnici došlo do prekida direktnog TV prenosa.

Tačnije gledaoci koji su pratili meč preko TV ekrana i digitalnih platoformi ostali su uskraćeni za poslednjih 26 sekundi u kojima su crveno-beli napravili preokret.

Izabrane vesti

Odmah pošto se utakmica završila krenule su razne insinuacije koje je pojačao i sam ljubljanski klub objavom na Tviteru.

"Pošto smo čuli da u presudnim trenucima utakmice sa Crvenom zvezdom TV prenos nije funkcionisao objavljujemo snimak prodora Kendrika Perija pri rezultatu 81:81. Sami procenite šta se dešavalo u tom napadu", napisala je Cedevita Olimpija na Tviteru uz objavljivanje amaterskog snimka jednog od poslednjih napada.

Nešto kasnije je i plejmejker Ljubljančana Kendrik Peri na istoj društvenoj mreži prokomentarisao završnicu.

"Da vam svima nacrtam. Izgleda da su se 30 sekundi pre kraja meča kamere 'misteriozno' ugasile. Poslednji posed, nije dosuđen faul prilikom mog prodora, ali je zato jeste meni posle te akcije... Mrzim kada zebre odlučuju utakmice", kritkovao je Peri tada sudije.

Druga utakmica finala ABA lige - utorak, 20.30: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Budućnost (2,55)

Ljubljančani su potom od ABA lige zvaničnim putem tražili eskpertizu suđenja, na šta imaju puno pravo, što je kako Mozzart Sport saznaje i urađeno.

A koji je rezultat ekspertize?

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal, sudije Uroš Nikolić, Milan Nedović i Dragan Porobić koji su po društvenim merežama trpeli stihijske osude, ekspertiza je pokazala da odlukama nisu uticale rezultat kako je insinuirano, već su vrlo dobro i izuzetno profesionalno odradile posao.

Inače, nekoliko dana kasnije posle beogradskog meča, dva velika rivala su odigrala duel i u Ljubljani u kome je Crvena zvezda rezultatski bila nadmoćnija i još jednom pobdom (89:72) praktično zalupila vrata plej-ofa slovenačkom timu...


tagovi

KK Crvena zvezdaCedevita OlimpijaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara