Nikola Jokić i Džoel Embid (© AFP)
Nikola Jokić i Džoel Embid (© AFP)

Embidu se neće svideti reči Janisovog trenera: Jokića je nemoguće sačuvati

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 17:07

Požalio se trener Milvokija pošto im je Srbin isporučio 31 poen

I dok Nikola Jokić izjavljuje da ga više ne interesuje trka za MVP titulu, medijima u Sjedinjenim Američkim Državama je to apsolutna tema broj jedan. Sve se sada svodi sada na trku dva imena. Pored Srbina tu je Džoel Embid koji je u ovom momentu prvi favorit, ali sve bi moglo da dobije ključnu prevagu u noći između ponedeljka i utorka kada se u Denveru sučeljavaju Jokić i Embid. Dva najbolja igrača oči u oči, pa neka bolji pobedi.

Srbinu se sada poklopilo da u ovom periodu igra sve protiv glavnih protivkandidata pošto se sinoć našao u duelu protiv Janisa Adetokunba. Grk i Milvoki nisu imali šansu. Nikola Jokić je ubacio 31 poen, podelio 11 asistencija, a imao je i šest skokova. Denver je pobedio i potvrdio da su Nikoline želje sada u prvom planu.

Izabrane vesti

"Lepo je što pobeđujemo utakmice, ali mi želimo da uradimo nešto u plej-of. To nas zanima", rekao je skromni Jokić posle utakmice.

Koliko je dominantan Srbin u ovom momentu najbolje je opisao trener Baksa Majk Budenholzer koji je upitan šta je naučio tokom godina kada je u pitanju taktika u odbrani protiv Jokića.

"Naučio sam da ga je nemoguće čuvati", rekao je iskreni Budenholzer.

E sada sledi ono glavno, duel protiv Embida. Tokom godina, čini se da je ovaj meč mnogo više inspirisao Embida, što se prethodnih dana mogli i pročitati u tamošnjim medijima.

Do sada su se sedam puta susreli Jokić i Embid. Kamerunac je čak pet puta slavio. Čak i u međusobnim okršajima ima bolju statistiku. Protiv Nikole, Embid prosečno beleži 25,7 poena uz 11,9 skokova. Daleko od toga da je Nikola loš. On ima 21,9 poena, 8,9 skokova i 7,4 asistencije. Ipak, evidentno je da Embid ulazi u ovaj meč neuporedivo naoštreniji i spremniji da se dokaže jer je uveren da mu je Nikola "krao" MVP titulu prethodnih sezona.

Setite se samo prethodnog duela kada je Embid protiv Nikole i Denvera isporučio monstruoznih 47 poena i 18 skokova u velikoj pobedi 126:119.

Od tog momenta je počela priča da Embid može da prestigne Nikolu u trci za ovosezonskog MVP. Mora da se prizna da je u martu centar Filadelfije istinski izgledao nezaustavljivo pošto niko nije uspeo da ga spusti ispod 30 poena, dok je Jokić u svom standardnom modu, uvek na granici tripl-dabla. Ipak, možda je vreme da i Nikola pokaže svoje zube protiv glavnog konkurenta baš kao što je to uradio protiv Janisa u Milvokiju.


tagovi

Nikola JokićDžoel Embid

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara