Nemanja Nedović (©paobc.gr)
Nemanja Nedović (©paobc.gr)

Hvalospevi o Nedoviću: On je tu da uzme loptu koja gori

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 11:02

Srpski bek tema dana u Atini

Kad je Nik Kalates otišao u Barselonu navijači Panatinaikosa su se uplašili da su izgubili lidera koji će na parketu preuzeti odgovornost kada je najteže. I mada je rano još o tome pričati posle pobede nad Fenerbahčeom Nemanja Nedović je istakao ozbiljnu kandidaturu za ulogu. U sudaru sa timom Igora Kokoškova 28 poena uz sedam trojki srpskog internacionalca i hvalospeve u grčkim medijima.

I ne samo grčkim, noseći tekst na sajtu Evrolige danas je o Nedoviću, podseća se da je on samo aprila 2018. u dresu Unikahe, takođe protiv Fenerbahčea, bio efikasniji. Tada je postigao 31 poen.

Izabrane vesti

"Što je još važnije, pokazao je da ima ličnost i sposobnost da preuzme odgovornost i povuče Panatinaikos prema uspehu, kao što je Kalates nekada radio. Panatinaikos ima novog generala… Ali on će da stvari obavlja na svoj način”, navodi se u tekstu na sajtu Evrolige.

Međutim, to je ništa spram komplimenata u Atini. U svim tekstovima Nedović je glavna rola, a najbolji primer pronaći ćemo na stranicama ugledne Gazete.

"Što se tiče Nemanje Nedovića? Baš zbog ovoga je doveden. Da uzima ovakve šuteve. Da traži loptu dok gori. Da nosi tim na leđima. Možda je u dva i po meča bio bleda senka sebe (protiv Himkija, Olimpijakosa i u prvom poluvremenu protiv Barselone), ali u drugom poluvremenu meča sa Barsom i na utakmici sa Fenerbahčeom Srbin je sve podsetio ko je on u stvari”, navodi Gazeta i u dahu nastavlja.

Biće utakmica i biće promašenih šuteva. Ali on će da ih uzima u ruke. Neće da okleva. Posao stručnog štaba biće samo da pronađe igrače koji će da se nude u Nedovićevim lošim večerima”.

Samo jedna zamerka za kraj… Šteta je što…

Možete li da zamislite kako bi se ova pobeda Panatinaikosa proslavljala u prisustvu navijača? Možete li da zamislite šta bi se dešavalo posle Nedovićevih trojki? Možete li da zamislite koliku bi energiju igrači dobijali sa tribina?”, pita se Gazeta.


tagovi

Nemanja NedovićPanatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara