Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Ivanović: Srećne vam rane, junaci

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 21:35

Trener Crvene zvezda čestitao svojim košarkašima na borbenosti do poslednjeg trenutka

Posle deset vezanih pobeda, stigao je poraz. Prvi za košarkaše Crvene zvezde pod vođstvom Duška Ivanovića, a od Olimpije iz Milana koja je pred punim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić slavila 71:67.

Gosti su konstantno bili u prednosti, često dvocifrenoj, ali su crveno-beli uspeli da unesu dramu u završnicu. Ne i da preokrenu rezultat u svoju korist.

Izabrane vesti

Ipak, iskusni strateg nije imao šta da zameri svojim košarkašima.

"Nismo dobro počeli utakmicu, slično kao protiv Žalgirisa. Na kraju nas je to koštalo pobede. Dopustili smo Milanu, ja mislim, šest trojki na početku. Falila nam je agresivnost. U određenim situacijama smo imali određene šuteve koje nismo pogađali", istakao je Ivanović.

Objasnio je Zvezdin trener i da sjajan niz u kom je bio njegov tim ne bi trebalo da stvori nerealna očekivanja.

"Do ove utakmice doživeli smo situaciju koja se u životu retko dešava, toliko pobeda. Realnost je nadmašila snove. Sada treba da se spustimo i ponovo počnemo da gradimo. Porazi su sastavni deo sporta. Kada sam ušao u svlačionicu rekao sam momcima srećne vam rane junaci. Imali smo greške, padove, ali bili smo tu do samog kraja. Imali smo šansu da dobijemo meč, bila su dva-tri momenta koja su odlučila utakmicu, iako smo bili 20 poena u zaostatku. Treba da veruješ, da se boriš, da igraš svoju igru, a ne da ti protivnik nametne svoj ritam. To je košarka, to je njena suština".

Ivanović je rekao i da crveno-beli uoči utakmice nisu bili pod dodatnim pritiskom zbog uspešene serije i osećali imperativ pobede.

"Nismo bili pod pritiskom. Neće nam biti ništa lakše ubuduće. Mi imamo pritisak pred svaku utakmicu, jer verujemo u ono što radimo i hoćemo do zadnjeg trenutka utakmice da pobedimo".

Crvena zvezda je protiv milanskog tima igrala bez Hasana Martina, koji je na meč došao uz pomoć štaka.

"Ima problem sa kolenom i biće duže vreme odsutan, ne znam tačno koliko dugo", rekao je Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara