Boban Marjanović (© AFP)
Boban Marjanović (© AFP)

Izgleda da mora da bude starter: Opet dabl-dabl Marjanovića! San Antonio bez plej-ofa posle 23 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 09:06

Poznati svi parovi doigravanja, Finiks uprkos seriji od osam pobeda napušta Orlando

Ključ je u poverenju. Svaki put kad je igrao u prvoj petorici, Boban Marjanović je oduševio. Naravno, nije Dalas uvek dobio – kao što nije ni sinoć protiv Finiksa – ali je srpski reprezentativac ponudio treneru Riku Karlajlu argumentE da ga što više koristi u predstojećem plej-ofu.

Naš centar je za 29 i po minuta ubacio 18 poena (šut iz igre devet od 14), posebno je bio impresivan pod oba košta, sa 20 uhvaćenih lopti zabeležio je rekord karijere u NBA ligi. Šest skokova u napadu i 14 u odbrani, kao i dobri pozicioniranje omogućili su Bobiju da svede Deandre Ejtona na samo 11 poena (pet pogodaka iz deset pokušaja) i nagovesti da je spreman za seriju sa Los Anđelels Klipersima.

Izabrane vesti

Marjanović je ove sezone samo pet puta bio starter, ali svaki put kad bi se od prve sekunde pojavio na parketu bio je izvanredan. Svedoče o tome brojke: prosečno 16 poena i 11 skokova, što bi moglo da pomogne Dalasu već od utorka, kad sa sedmog mesta Zapadne konferencije počinju seriju protiv Klipersa.

Dalasu je ovo bio drugi uzastopni poraz, treći u poslednjih pet utakmica, ali ga ne boli toliko. Bar ne kao što košarkaške Feniksa peče saznanje da napuštaju Orlando. Sansi su dobili osam utakmica, igrali najbolju košarku u postkoronarnom periodu, ali usled lošeg početka sezone ostali su bez doigravanja. Za utehu im ostaje da su pred povratak kućama tukli Dalas čak 26 razlike, uz 27 poena Devina Bukera.

Osim Finiksovim, nije lako ni navijačima San Antonija. Sastav Grega Popoviča prvi put posle 23 godine neće igrati u plej-ofu. I baš u toj poslednjoj sezoni kad im je izmaklo doigravanje (1996/97) imali su manje od 50 odsto uspešnosti. Baš kao i sad. Svega 32 pobede na 71 utakmici.

Finiks je bio ekipa koja je dobila sve mečeve u Mehuru, a „izvisio“ je i zbog toga što je Portland u neizvesnoj završnici tukao Bruklin (134:133) i tako obezbedio osmo mesto na Zapadu, dovoljno da se u subotu protiv Memfisa u plej-inu bori za plasman u plej-ofu.

Parovi prve runde plej ofa na Zapadu su:

Los Anđeles Lejkers – Portland/Memfis

Denver - Juta

Oklahoma – Hjuston

Los Anđeles Klipers - Dalas

Na Istoku su se sastaju:

Milvoki – Orlando

Toronto – Bruklin

Boston – Filadelfija

Majami - Indijana

NBA LIGA, REZULTATI

Milvoki – Memfis 106:119

/Lopez 19 – Bruks 31/

Finiks – Dalas 128:102

/Buker 27 – Marjanović 18/

Juta – San Antonio 118:112

/Taker 18 – Džonson 24/

Bruklin – Portland 133:134

/Levert 37 – Lilard 42/

Orlando – Nju Orleans 133:127

/Vučević 23 – Džekson 31/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE


tagovi

Boban MarjanovićNBA ligaNBA plej-ofDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara