Centar Atlante Džon Kolins (AFP)
Centar Atlante Džon Kolins (AFP)

Jedan investicioni fond postaje suvlasnik i trećeg NBA tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 09:48

Vlasnici Atlante prodaće manjinski paket akcija suvlasnicima Finiksa i Sakramenta

Družina okupljena oko Entonija Reslera odlučila je da proda manjiski paket akcija Atlante Hoks za koje nastupa srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. Za sada se ne zna koliko je privatni investicioni fond Dial HomeCourt Partners spreman da uloži u tim iz Džordžije. Međutim, sigurno nije više od 20 odsto, koliko je maksimalno dozvoljeno jednom timu da preda u vlasništvo investicionim grupacijama.

Nedavno su Hoksi procenjeni na 1.830.000.000 dolara, što je više za 19 odsto nego u 2020 godini. Uzrok rasta vrednosti tima iz Atlante leži u rezultatima iz prošle sezone u kojoj su Jastrebovi doleteli do finala Istoka, ali i planiranoj izgradnji objekata u vrednosti od 5.000.000.000 dolara oko Stejt Farm arene.

Izabrane vesti

Ukoliko se desi da Resler i ekipa prodaju 20 odsto, praktično bi mogli da isplate polovinu uloženog u kupovinu Hoksa 2015. godine kada je franšiza iz Atlante prešla u njihove ruke za 730.000.000 dolara.

Ovo neće biti prvi ulazak u NBA kompanije Dial HomeCourt Partners, jer u svom portofliju već ima manjinske udele u Finiks Snasima i Sakramento Kingsima.

Ma koliko nekome bilo čudno što jedan investicioni fond poseduje akcije nekoliko NBA franšiza, što bi neki mogli da nazovu i sukobom interesa, pre određenog vremena su uvedena pravila u NBA kojima je dozvoljeno privatnim fondovima da poseduju do 20 odsto jedne franšize, ali i da investiraju u čak njih pet, dok maksimalno 30 odsto jednog tima može da bude u vlasništvu više privatnih fondova.


tagovi

NBA ligaAtlanta HoksBogdan BogdanovićSakramento KingsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara