Šejn Larkin i Vasilije Micić (©Star Sport)
Šejn Larkin i Vasilije Micić (©Star Sport)

Larkin savetuje Micića: U NBA ideš da grizeš za svaku loptu, nemaš šta da izgubiš

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 12:15

Amerikanac otkrio detalje razgovora sa novim košarkašem Oklahome

Srpska kolonija u NBA ligi biće od jeseni jača za Vasilija Micića koji je nedavno napravio odlučujući korak i potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahomom vredan 23.500.000 evra.

Tako je definitivno završena jedna era u Efesu koji je takođe ostao i bez trenera Ergina Atamana, kao i drugog dela tandema Larkin-Micić.

Izabrane vesti

Upravo je Šejn Larkin u podkastu Urbonus otkrio detalje razgovora sa srpskim reprezentativcem, odnosno kako je savetovao dojučerašnjeg saigrača o tome kako treba da se ponaša u najjačoj ligi sveta.

“Pitao me je kako treba da igra, kakav majndset treba da ima. Rekao sam mu da treba da se postavi na potpuno isti način kao što je bio slučaj u Efesu“, rekao je Larkin i dodao:

“Rekoh mu i da tamo treba da ide, spreman da grize za svaku loptu. Da ne odustaje ni od jednog poseda. Defanzivno treba da se pokaže takođe, da može da iznese posao u preuzimanju, da zna kako da rotira i radi sve što se od njega traži. Napadački, samo treba da bude ono što već jeste“.

Iako postoji blaga zabrinutost oko toga koliku će minutažu Micić imati kraj Šaja Gildžesa Aleksandera i Džoša Gidija, Larkin je siguran da će njegov doskorašnji partner uspeti u NBA.

“Svako ko je igrao u NBA i Evroligi zna da će mu uloga u SAD biti drugačija nego u Evropi. I to može da ga promeni kao igrača. Rekao sam mu da najviše žalim što sam u NBA došao sa razmišljanjem kako igram sa Vinsom Karterom, Šonom Merionom, Dirkom Novickim i takvim asovima, da treba samo da im dam loptu i da se sklonim. Oni su svi bili superzvezde, Ol star igrači, u ligi su bili i po 20 godina, dok sam ja bio samo klinac koji je igrao svoju prvu, drugu ili treću godinu u NBA. Osećam kao da nikada zapravo nisam iskoristio šansu na pravi način, zato sam mu rekao da svaki momenat maksimalno iskoristi“.

Jedan od najboljih strelaca Evrolige kaže da Micić nema šta da izgubi u NBA...

“Ne treba da razmišlja kako prvo treba da doda loptu saigraču, jer ako odeš tamo i ne budeš ono što jesi, zažalićeš pre ili kasnije. Jer, šta je najgore što može da ti se desi? Možeš da se vratiš u Evropu i budeš jedan od najplaćenijih igrača, gde god da potpišeš. Zato i treba da igra svoju igru i pokaže se u najboljem svetlu“.


tagovi

Vasilije MicićŠejn LarkinOklahoma Siti TanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara